Viikkoraporttia

En ole kuollut gradukirjavuoren alle tai viinitellyt itseäni hengiltä, vaikka kumpikin ovat tällä hetkellä aika todennäköisiä tulevaisuudennäkymiä. Olen tehnyt gradua ja töitä, viinitellyt ja nukkunut. Siinäpä se. Koko ajan väsyttää ja ulkona karjuvat tiaiset ärsyttävät luvattoman paljon.

Eilen illalla sain ei-niin-pienimuotoisen raivarin, kun olin hukannut kaikki sukkapuikkoni ja virkkuukoukkuni sisältävän pussin. Tunnin raivokkaan etsinnän jälkeen pussi löytyi kirjahyllystä klassikkoromaanien takaa. Miten minusta tuntuu, että minulla alkaa olla liikaa tavaraa ja hermoni ovat ehkä aavistuksen verran liian kireällä?

Tutustuin uuteen blogiin. Isomunainen ystäväni on kummallinen, mutta mielenkiintoinen. Kirjoituksellaan Jennie Churchillista Mademoiselle sai minusta heti fanin.

Toissaviikon sunnuntaina alkoi Palin ja uusi Eurooppa -sarja TV 1:ltä. Michael Palin kiertää siinä Itä-Eurooppaa. Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat olleet hämmentäviä: Eläinuhrit ja esoteeriset kristilliset seremoniat ovat aika kaukana siitä, miksi minä eurooppalaisuuden miellän. Parasta tietenkin on, että näitä eurooppalaisuuden ulottuvuuksia voi hämmästellä kotona tv:n ääressä, kun en ole Romaniaan ja Bulgariaan ihan heti lähdössä.

Haluaisin, että tulisi kesä ja pääsisin matkustamaan. Haluaisin Skansenille tai Saarenmaalle. Haluaisin pikniköimään Ruttopuistoon ja Suomenlinnaan. Haluaisin jopa pyöräilemään. Minulla on kesävaje.

Olen minä jotain käsitöitäkin tehnyt. Niistä myöhemmin.

You may also like

9 Comments

  1. Mun pitäis siivota ja tehdä kandia. Ei huvita:( Ja matkailuhimotus on iskenyt minuunkin. Haaveilen Ruotsista. Eilen kattelin ruotsalaista leffaa, joka vaan pahensi kuumetta. Oottelen innolla, mitä ihanaa oot taas saanu aikaan:)Ai niin ja voitas varmaan nähdäkin taas joskus. Mä tosin kärsin flunssan jälkitautina kroonisesta väsymyksestä, ja oon kuuden aikaan illalla jo ihan petivalmista tavaraa. Mut joo. Herättelin vaan ajatusta.

  2. Meillä ei ole siivottu varmaa kuukauteen! Tai minä en ole, S kyllä on.Haluaisin Skansenille ja Nordiska Museetiin! Tämä on niin väärin, miksi ei ole jo kesä?Ei tässä mitään suuria ole tullut tehtyä, ajattelu kun ei huvita.Voitaisiin tosiaan tavata, niin kumpikin voisi marista omista opiskelujutuistaan. Kuulostaa minusta varteenotettavalle suunnitelmalle.

  3. Mietin ihan samaa katsoessani Palinin sarjan ekaa osaa. Olemme menossa kesällä Kroatiaan, zadariin ja siksi ohjelma pisti silmään. Toka osa vielä katsomatta. Milenkiintoinen mutta ei mielestäni ihan niin matkaohjelma.

  4. Luepa Leif Salmenin teoksista esim. Palatsi Bosporin rannalla. Aukeaa eurooppalaisuus muuksikin kuin sivistyneeksi kahvilaelämäksi ja viinin lipittelyksi.

  5. Palinin ohjelma oli kyllä hyvä. Kappadokia teki vaikutuksen. Ja hauskaa kun siinä on niitä paikallisia, jotka kertoilee kaupungeista. Kyllä diggailin

  6. Marika, joo eihän tuo mikään matkaohjelma ole. Mutta kyllä se Kroatia-osuus vaikutti aika tutulta. Isoille saarille pitäisi päästä!Mewril, minua ei haittaa lainkaan se ettei ole lunta, haluaisin vain, että tulisi jo kesä.Anonyymi, jokaisella taitaa olla oma määritelmänsä eurooppalaisuudesta. Esimerkiksi minusta Turkki ei ole henkistä Eurooppaa, vaikka se sitä maantieteellisesti onkin. Veli, mä voisin lähteä heti Kappadokiaan, vaikutti huisin hienolta paikalta. Aina tuollaisia ohjelmia katsoessa tulee mieleen, että mistä ne ohjelmantekijät ne paikalliset ihmiset kaivavat.:)

  7. mä haluaisin nukkumaan telttaan. istumaan kuumalle kalliolle. grillaamaan (viime kesänä söin enemmän ulkona kuin neljän seinän sisällä). pyöräretkille. lämpimään. merelle. ja vain ulos.edes loppukevät auttaisi. ja lyödään vetoa, että kun kevät ja kesä tulee, alkaa mulla paniikki; “ei se vielä voi tulla, liikaa valoa, apua mä en oo valmis jne. jne. :D

  8. Norppa, kesään kantsii alkaa valmistautua vaikka nyt. Tänään olisi ollut ihan hyvä puisto-piknik ilma. Pilkkihaalarissa. Aurinkoakin olisi saanut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.