Vähän niinku ahdistais

Kuva: Fashion in the 60’s/Barbara Bernard

Valitettavasti tätä 60-luvun muotikuvien helmeä ei tulla näkemään gradussani. Gradun tekeminen on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että suunnittelin maisterinpaperit saatuani järjestää huisit bakkanaalit. Vaikka juhannuksena? Gradusta saisi hyvää sytykettä kokkoon. Katsotaan toteutuuko suunnitelma, kun ei se kirottu nivaska tunnu valmistuvan ikinä.

Joo, en ole tehnyt viime aikoina mitään muuta.

Nimim. Puurtamista ja kiroilua 12 tuntia päivässä

You may also like

19 Comments

 1. Ole pe mestoilla niin vaikka sua kuinka ärrimurristaisi niin kyllä mä saan sut piristymään :) jos ei muuten niin saat huutaa mulle naama punaisena pahaa oloas ulos ja voin nätisti vain nyökytellä kaataen lasiisi viiniä.

 2. No perjantaina kyllä vaihdan viihteelle tai tökin teitä kaikkia vielä sukkapuikolla silmään.Viiniä, jee! Ruokaa, jee! Hyvää seuraa, jee! Ai mikä peli?;)Perjantaita odotellessa.

 3. Hoo, edellisen kirjoitusvirheisen virkkeen voisi kääntää seuraavanlaiseksi:”Harmi, ettei tutkimusotteen kehittäjiä voi räjäyttää fenomenografisesti.”Fenomenografinen räjähdys, minusta tuntuu, että olen keksinyt jotain uutta.

 4. graduahdistusta tuntuu olevan laajalti liikkeellä. Meillä on siskon kanssa diili, että sen pitää kirjoittaa vähintään sivu ja mun pitää valmistaa vähintään yksi myyntikelpoinen tuote joka päivä. Toimii kai, so far… Kyllä sisko jo yritti, että eikö riittäis pelkkä jonkun aineiston kahlaus mut mä olin tiukkana :D:D.jaksamista!

 5. Mikä olisi se taika että tutkielmien tekemisestä saisi kivaa, mukavaa, ah ihanaa, jipiijipii meininkiä? Mun tuska tältä osin on vasta alkamassa, muttei helpota kun tietää sen tulevan olemaan tuskaa.. Äh, yritän suggestoida itseni haluamaan tehdä sen pirun gradun! Sehän ON ihanaa!

 6. Susanna, joo tuollainen tiukka aikataulutus on kyllä paras keino pitää työ käynnissä.Maiju, no mä olen tässä puolitoista vuotta odottanut sellaista flow-tilaa, että sen kun vain kirjoittaisi. Joo ei ole tullut. Nyt vain kiukulla eteenpäin.

 7. hahahajoo, sitä flow -tilaa itsekin odotelleena oli pakko nauraa. Joskus se helpottaa. Mulla on mennyt gradun kanssa takutessa jo kohta neljä vuotta, tosin siinä välissä oli puolitoista vuotta pelkää työntekoa, vajaa vuosi niin tiukkaa opiskelua ettei siinä ehtinyt mitään muuta ja sitten burn out ja masis, josta toipumisessa on mennytkin vuoden päivät :D (ei siinä mitään hauskaa ole kun deadline pukkaa päälle, mutta pakkohan tolle on nauraa) Niin että nyt on vähän niinku tosiTOSIpakko mennä kiukulla eteenpäin kun valmistuttava on ennen heinäkuun loppua. Jos venähtää, tulee lisää hommia (joutuu vaihtaan uuteen koulutusohjelmaan).Kovasti tsemppiä siihen kukkuhommaan! Jokainen askel eteenpäin vie lähemmäs sitä että voit unohtaa sen ikinä olleen osa sun elämää ;) Ajattelin vain tarjota tuommoista positiivista lähestymistapaa XD

 8. Mutta se gradun valmiiksi saattaminen ON mahdollista! Aikaahan se vie, hermoja, välillä itsetuntoakin, mutta kyllä se silti ON mahdollista. Rakas siskoni, jos mä olen sen tehnyt, niin totta kai säkin siihen pystyt :) Tsemppiä, olet joka päivä mielessäni…

 9. Pikku printti, joo olen jo tajunnut, ettei sitä flow’ta ei kannata jäädä odottelemaan. Kauheaa kitkuttamista tämä vain on.Siskosein, mä en niin tajua, että miten omasi sait loppujen lopuksi niin nopeasti tehtyä. Tosin sulla on kunnianhimoakin ja kurinalaisuutta, minulla ei. Taidan mennä ostamaan irtokarkkeja.

 10. Graduahdistuksen pahin lähde taitaa olla liiallinen kunnianhimo. Graduntekijän pitäisi tunnustaa se tosiseikka, että keskimääräinen gradu on roskaa, eikä sitä sen valmistumisen jälkeen tule lukemaan kukaan – ei välttämättä edes työn arvostelija!Mahdollisia tulevia työnantajia gradun arvosana ei myöskään tyypillisesti kiinnosta pätkän vertaa.Nämä seikat sisäistettyään voikin keksittyä rykäisemään gradunsa minimivaivalla ulos ja hermot lepäävät.

 11. No noinhan se on, mutta ei tarkastajalle nyt voi antaa 70 sivua randomina näppäiltyjä kirjainyhdistelmiä. Siihen mulla voisi olla tarpeeksi kunnianhimoa.

 12. Moi Mielitty,uskollisena lukijanasi (ja yhden gradun kirjoittaneena – yritän aktiivisesti unohtaa) halusin tarjota mahdollisesti käsityötieteilijää kiinnostavan linkin: brittiläisiä neuleohjeita 1940-luvulta Victoria & Albert Museumin sivuilta. Ehkä olitkin jo sivusta selvillä tai ehkä sinulla ei vain ole käyttöä neuleohjeille – linkki kuitenkin tässä: http://www.vam.ac.uk/collections/fashion/features/knitting/1940s/index.html. Voimia!(Jouduin pätkimään osoitetta, että se näkyisi kommenteissa.)t. Marja

 13. Hei! Eksyin blogiisi ekaa kertaa ja vaikuttaa siltä, että tänne tulen uudestaan. Kirjoitat hyvin ja jutut on mielenkiintoisia. Mua kiinnostaa myös kohtalotoverin mietteet (se hemmetin gradu).

 14. Älä nyt, mähän olen patalaiska ihminen, kun tulee sellaiseen hommaan, mikä EI kiinnosta… Sitä paitsi, tein “alustavaa” ajatustyötä varmaan neljä vuotta. Niin, että siihen sulla on vielä matkaa :)Siskosi

 15. Marja, kiitos tuosta linkistä, en ainakaan muista tuota ennen nähneeni.Henna, kiitos kehuista ja tervetuloa uudelleen.:)Sisko, no joo, ehkä mäkin olen tehnyt tässä vain “ajatustyötä”.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.