Laulujen epätoivoista rakkautta

Täytyy tunnustaa, että olen aikas hämmästynyt, että Anna Puun uudelta levyltä kolahtaa edes yksi biisi. Yritin miettiä, että onko Riko minut oikeasti “melkein-kopio” jostain jo tärkeästä kappaleesta, muttei sellaista tullut mieleen.

Riko minut Spotifyssä

Vähän samanlainen on mielestäni tunnelmaltaan kanadalaisen Anna McGarriglen Heart like a Wheel, mutta tosin kukaan muu ei varmaan ole samaa mieltä (minua musikaalisesti lahjattomampaa ihmistä kun saa hakea). YouTube -videossa kappale on Mary Blackin versioimana, koska alkuperäistä en löytänyt.

Heart like a Wheel Kate ja Anna McGarriglen versiona Spotifyssä

Kate ja Anna McGarriglen ensimmäinen levy vuodelta 1975 on muutenkin aika ajoin minulla aikamoisessa voimasoitossa. Kaunista folkia ja banjoja ei vain voi vastustaa. Hyvä  esimerkki on mitä loistavin kesäbiisi Swimming Song [Spotify]. Valitettavasti sitä ei löydy kuin Spotifystä hyvänä versiona.

Jos amerikkalainen folk kolahtaa, kannattaa tutustua myös Kate Wolfin tuotantoon. Wolf on minulle melko uusi tuttavuus, mutta tykkään ihan hulluna. Early Morning Melody [Spotify] on mie-let-tö-män hieno. Tosin kappaleessa ei kylläkään ole epätoivoista rakkautta, mutta sanat ovat naiviudessaan totaalisen ihanat. Että pääsemme tasapainoon, viimeiseksi linkkaan vielä Jeanetten Porque Te Vas -kappaleeseen [Spotify], joka ei kyllä ole folkia vaan espanjalaista poppia 70-luvulta, mutta eiköhän nuokin lyriikat aika surumieliset ole. En ole muuten vieläkään nähnyt Korppi sylissä -elokuvaa, josta tuo kappale tunnetuksi tuli.

Jos jollain on vinkata mielenkiintoisia folk-artisteja, suosituksia otetaan mielellään vastaan.

You may also like

4 Comments

  1. Tämmöisen pienen pyynnön esittäisin, että jos tuohon blogisi RSS-syötteeseen voisi saada koko tekstin, kun itse tulee luettua noita Google Readerilla, ja se näyttää vain hyvin pienen pätkän tekstistä ja jää usein sitten loppupätkä lukematta kun ei aina muista tulla täältä lukemaan.

    1. Hm, noiden postausten pitäisi kyllä näkyä Google Readerissa kokonaan, tsekkasin äsken. En osaa sanoa miksei sinulla näy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.