Uusi koti

Kevät muuttui kavalan nopeasti kesäksi, joka nyt on vehreimmillään. Katson hieman haikeana asuntoni ikkunasta näkyviä lehmuksia ja vaahteraa: Kesäisin katu kotini ulkopuolella on kuin vihreän lehtikaton alla. Yhtä viherhuonetta koko  katu! Vastapäisessä talossa, vanhassa kivijalkakaupassa asuva tyttö on asettanut kadulle omat pihakalusteensa, grillin ja tikkataulun. Tällaista on vain Vallilassa ja tästä minä tykkään.

Tämä on kuitenkin viimeinen kesäkuu Vallilassa, ei nyt ehkä ikinä, mutta ainakin pitkään aikaan,  sillä ostimme  oman kodin viereisestä kaupungiosasta. Onneksi pitkälle ei tosiaan tarvitse muuttaa, matkaa on alle kilometrin verran maata pitkin ja sitten ylösylös melkein satavuotiaan talon ullakkokerrokseen.

Vitriini

Kunnioitan suunnattomasti ihmisiä, jotka jaksavat remontoida ja kunnostaa vanhoja taloja, kasvattaa siinä sivussa lapsikatrasta, käydä kokopäivätyössä ja olla luovia sekä tuotteliaita. Minusta tuntuu, että minulle pienen kerrostalohuoneiston pintaremontissakin on aivan tarpeeksi järjestämistä, värien ja materiaalien valitsemista, maalaamista ja askarointia, vaikkemme ole kaksistaan kaikkea tekemässäkään. Onneksi pääsemme helpolla: Nyt ensimmäisessä vaiheessa puleerauksen kohteeksi joutuvat vain lautalattia, seinät ja katot, mutta esimerkiksi on kovin haastavaa valita, että minkä sävyiset valkoiset pinnat asuntoon tulevat. No, makuualkoviin tulee hieman harmaatakin.

Astioita

Muutossa ja rempassa on myös se huono puoli, että se on pelkkää kaaosta ja epäjärjestystä. Haluaisin, että muuttotouhu olisi jo ohi ja suurin haaste olisi se, miten kirjat kirjahyllyyn latoo tai minkä pöytäliinan keittiöön valitsee.  Toisaalta muutto on hyvä tapa päästä turhasta tavarasta eroon. Olen vihdoin nuohonnut vintti- ja kellarikomerot, laittanut kiertoon ja roskikseen romua kovalla kädellä. Hankkiudun vihdoin viimein eroon esimerkiksi  kymmenen vuoden takaisista kurssipäiväkirjoista, koska nyt olen varma, etten ikinä tule niitä tarvitsemaan saati kaipaamaan.  Turhaa ja ylimääräistä tavaraa riittää, vaikka olen vienyt kirjoja antikvariaattiin ja vaatteita ja tekstiilejä UFFin laatikkoon.  Siksi päätin järjestää myös muuttajaispippalot, jossa saa penkoa minulle ylimääräisiä tavaroita ja viedä mukanaan tarvitsemansa. Saa nähdä väheneekö tavara tällä tavoin, mutta ainakin saan hyvän syyn juhlia!

You may also like

11 Comments

 1. Olen niin mielissäni. Siitä, että olet päivittänyt. Siitä, että täällä oli niin paljon, mitä en ollut lukenut. Uuden blogisi raikkaudesta; vaikka ei entisessäkään vikaa ollut. En osaa sanoa sitä sanoksi, mutta kauheasti uutta. Ja uusi kotikin. Se kuulostaa ihanalta. Kaikkea hyvää sinne ja sinulle!

  1. Hei, nuo sanat lämmittävät enemmän kuin varmaan uskotkaan, kiitos niistä. Blogi on ollut tuuliajolla, on ehkä vähän vieläkin, kun pohdin mistä haluan kertoa ja mistä en. Mutta kiva, jos uutuus viehättää :)

 2. Kaunis koti, jäin oikein pitkäksi aikaa tuijottamaan hyllyä, jossa on paljon kiinnostaa.

  Selailin vanhempiakin kirjoituksia ja huomasin, että olet todella lahjakas ja tehnyt kaikkia hienouksia!

 3. Minustakin tuollaisissa vitriineissä on parasta juuri se, että tavara on pölyltä suojassa, mutta kuitenkin esillä. Kiitos kehuista, yritän jatkossakin tehdä edes jotain :D

 4. Minna, vitriini on Ikeasta, mutta ainakaan Ikean nettisivujen mukaan se ei enää ole harmi vaan tuotannossa. Vitriinin nimi on Granemo ja maksoi himpun verran alle 400 e.

  Jonna, kiitos. Tuo oli tosiaan aika kompakti miniatyyri-keittiönurkkaus. Nyt tavarat ovat siirtyneet jo uuteen kotiin, tosin kaikki ovat vielä laatikoissa. Eikö tuo vitriini vedäkin sisäänsä ihan uskomattomasti tavaraa?

 5. Mäkin jäin ihastelemaan tuota virtiiniä. Aivan ihana! Mites musta tuntuu että meidän *uuteen kotiin* pitää kans saada tuommoinen..

  1. Juu, itsekin haaveilin tosi pitkään tuollaisesta vitriinistä! Vähän samanlaisia on myynnissä myös Iskussa, hinta vain on aika paljon kalliimpi kuin Ikean versiossa.

 6. Tuo hylly on ihan uskomaton tavaran syöjä, meillä on hyllyt kirjoja täynnä. Pitäisi kyllä varmaan hankkia toinenkin mokoma, että kaikki kirjat olisi yhdessä huoneessa. Nyt niitä on ripoteltu ympäri kotia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *