La Musique Française

Olen yksin kotona tänä viikonloppuna, siipalla kun on töitä. Siksi voin rauhassa luukuttaa esimerkiksi ranskalaista poppia niin kovaa kuin haluan. Naapuria ei juuri tarvitse ottaa huomioon, kun se itsekin pitää sen verran kovaa metakkaa (miten pienestä aasialaistytöstä voikin lähteä sellaista ryskettä ja kopinaa).

En tiedä mistä johtuu, mutta ranskalaiset pop-kuningattaret, Mylène Farmer ja Alizée, ovat mielestäni paljon hienostuneempia kuin amerikkalaiset kanssasisarensa. Vai onko kyse vain mielikuvista?

Mylène:

Alizée (uusi single, johon ei ole vielä oikeaa videota):

You may also like

10 Comments

  1. Mielestäni nämä ranskalaisneidot ovat onnistuneet tekemään sellaista poppia, joka kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin 1980-luvun pop-musiikki. Ja se on todellakin kehu tässä tapauksessa. Mielestäni Aha, Wham, The Cure, Crowded House ynnä muut tekivät jollain tapaa paljon aidompaa pop-musiikkia kuin nykyiset suuren markkinoiden lempilapset. Aitous ja hienostuneisuus kun eivät ole helposti massamarkkinoitavissa, kuten käy ilmi tästä, otos ihan mielenkiintoisesta musiikkidokumentista “Before the Music Dies”.

  2. Voiko se olla vain se kieli? Vaikka onhan ranska hyvin laulettava kieli. Tosin niin on esimerkiksi saksakin, ainakin minun mielestäni. Ehkä ranska sopii paremmin kevyeen poppiin kuin monet muut… Ei voi tietää.

  3. ihanaa, muitakin jotka tykkää mylenestä! itse oon tutustunut hänen musiikkiinsa vasta tässä oisko viime vuoden aikana ja ai että tykkään kovasti! :) ja alizee on kanssa hyvä. :)

  4. Keksi, slaavilaiset kielet ylipäätään toimii laulettuna, kun ne on laulavia soinniltaan ja intonaatioltaan.Satu h, se on tosiaan jännä, että Mylèneä ei juuri Suomessa kuunnella, vaikka se on ihan supersuosittu ranskankielisessä maailmassa. Tosin eihän tänne saavu juuri ranskalaisia leffojakaan.

  5. Oi sinä ihana nainen! Jo vuosia takaraivossani on kiehnännyt joskus esiteininä näkemäni ja nauhoittamani musiikkivideo, jonka sittemmin epähuomiossa nauhoitin päälle. En tiennyt laulajaa saatika biisin nimeä, enkä siten ollut onnistunut jäljittämään tätä mielikuvitustani (ja jotain muutakin) kiehtonutta teosta ennen kuin nyt! Kotvan linkittämääsi Mylène Farmeria katseltuani, hän alkoi näyttää oudosti tutulta… Wikipediaa ja YouTubea avuksi käyttäen löysin viimein ‘Pourvu qu’elles soient doucesin’, joka osoittautui paitsi juuri niin upeaksi kuin muistinkin myös paljon pidemmäksi videoteokseksi kuin silloin televisiossa näytettiin. On myös huomattavan fetissikamaa ^_^ Nyt kun saisi kaikki neidon videot DVD:llä niin taivas aukeaisi.Kiitos!

  6. Mukavaa, että pystyin olemaan avuksi! Tuo on muuten jännää, että saattaa olla jotain unenomaisia muistikuvia “kolahtaneista” kappaleista tai kirjoista, mutta mitään nimeä ei muista ollenkaan. Sitten jos vihdoin sen muistaa/ löytää, niin on kuin taivas olisi auennut.Ja Mylène ON ihana!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *