Mummon syntymäpäivää viettämässä

Juhlistin tänään itsenäisyyspäivää vierailemalla perheeni kanssa isovanhempieni luona Varsinais-Suomessa. Mummoni juhli tänään 90-vuotispäiväänsä. Oli todella mukavaa, paikalla kun oli puoli sukua. Syötiin hyvin, muisteltiin vanhoja (tai iäkkäämmät sukulaiset muistelivat, nuoret vain kuuntelivat) ja tutkittiin sukututkimuspapereita.

Itse olen todella ylpeä niin isäni kuin äitinikin sukujuurista. Olen innoissani niin pienestä varsinais-suomalaisesta maatilasta kuin karjalaisten isoäitieni muisteluista. Sukuni historia on ollut tavallistakin tavallisempaa, mutta minulle se on sitäkin tärkeämpää.

Seuraavanlaisia kuvia tänään katseltiin (näppäränä tyttönä näppäsin kuvista digikuvat):

Isovanhempieni tilan vanha päärakennus (kuvassa oikealla), on edelleen olemassa, muttei asuinkäytössä.

Isovanhempieni tila kuvattuna Hämeen Härkätieltä päin 1930-luvulla. Isovanhempani ostivat tilan vasta myöhemmin. Tila näyttää muuten edelleen kaukaa hyvin samanlaiselta kuin kuvassa.

Tilan päärakennus toimi 1900-luvun alkupuolella kouluna:

Ruokapäiväkirjan pitäminen jatkuu….

Eilisen syömiset: Multivita Pore, mustikkabona, banaani, Unicafen jauhelihakastike ja pasta, salaatti, 2 palaa vaaleaa leipää flooralla, 1 minikarjalanpiirakka, noin 200 grammaa suklaata, 2 lasillista cola lightia.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *