Markkinoista

Eilen alkoivat Tuomaan markkinat Helsingissä Esplanadilla. Ostin kaksi lampaantaljaa vuoteen jalkopäätä lämmittämään, kun halvalla sain. Lisäksi ostin Honkarinteen lammastilan vaaleanruskeaa villalankaa noin 250 grammaa. Langasta tullee säärystimet ja lapaset. Honkarinteen kojulla oli myytävän myös sateenkaarivärjättyä lankaa ja kasvivärjättyjä lankoja. Langat eivät olleet mitenkään edullisia, mutta minusta on hauska ostaa lankaa, kun tietää millä tilalla lampaat ovat määkyneet.;)

Lisäksi markkinoilla oli Johanneksen pellavan Pellavillava-lankaa. Olin vähän pettynyt värjäyksen laatuun. Haltijalankojen kohdalta lanka ei ollut värjäytynyt ja muutenkin värjäys oli mielestäni epätasainen. Lankojen värit olivat kyllä kauniit, mutta värjäyslaadun takia lanka jäi sitten ostamatta.

Kävimme eilen siipan kanssa katsomassa Lupaus-elokuva. Odotukset olivat kovat, mutta elokuva oli vain huono ja hengetön. Tarina oli aivan kamala ja näyttelijät eivät tuntuneet eläytyvän. Minusta tuntuu, että minut on hemmoteltu pilalle Klaus Härön elokuvilla (Näkymätön Elina, Äideistä parhain). Kuvittelin jo, että uudet suomalaiset elokuvat olisivat laadukkaita. No, pitää vain jatkaa Härön fanittamista.;)

Lähdemme suvun joukolla Jyväskylään sunnuntaina. Pääkohteet ovat Käsityön museo ja siellä olevat markkinat ja sukkanäyttely. En malta odottaa! Retkestä raporttia alkuviikosta.

Esseen talonpoikaispurjehduksen vaikutuksesta kansanomaiseen pukeutumiseen Suomenlahden saarilla pitäisi olla valmis puolentoista viikon kuluttua. Pelkäänpä, että toinen essee ei taida valmistua ajoissa. Se ei sinänsä haittaa, koska opintoja on tullut tehtyä muutenkin tarpeeksi.

Eilisen syömiset:

Multivita Pore, joululimppua 2 palaa voimariinilla, cokis lightia, banaani, mustikkabona, Pirkka-kinkkukolmioleipä, noin 200 grammaa irtokarkkeja.

Toissapäivän syömiset:

Uuniohrapuuroa kaksi kauhallista, maitoa, pitopöydästä lautasellinen hyvää ruokaa (esim. hirveä, lohta, perunaa, rosollia, karjalanpiirakkaa), pala kinuskikermakakkua, kaksi pikkuleipää, suklaata noin 50 grammaa, lasi keltaista jaffaa, sipsejä noin 150 grammaa, cokis lightia.

You may also like

6 Comments

  1. Juttelin Johanneksen (jos se on sen kauppiaan oikea nimi) Tampereen messuilla. Hänen mukaansa pellavakuitu vaikuttaa värjäystulokseen. Pikasilmäyksellä langat vaikuttivat meleeratuilta, mikä on minusta ihan ok. Mutta jos niissä on oikeasti värivirhieitä, värjääntymättömiä kohtia tai sävyeroja, niin sehän ei ole hyvä ollenkaan.Toivottavasti lankakauppiaita on Espalla ensi viikollakin…

  2. Minä taas juttelin Johanneksen kanssa Jyväskylän joulumarkkinoilla tuosta värin epätasaisuudesta ja ymmärsin, että se on ainakin osittain tahallista. Käsinvärjätty jälki pitääkin näkyä. Langat näyttävät kasvivärjätyiltä, vaikka eivät sitä ole. Jotkin langat olivat kyllä tasaisemman värisiä kuin toiset. Minä ostin niitä epätasaisen värisiä =)

  3. Makuasia varmaan tuo värjäyskin (paitsi jos jää selviä virheitä), tai riippuu siitä mitä hakee. Minä ostin Joensuun messuilta yhden vyyhdin villapellavaa nimenomaan epätasaisen ja elävän värjäyksen vuoksi, huivilangaksi.

  4. No joo, se epätasaisuus (puolet vyyhdistä ei ole saanut kunnolla väriä) ei niinkään häiritse, mutta se häiritsee, että haltijalankojen kohdalta lanka ei ole värjääntynyt ollenkaan. Se näyttääkin minun mielestäni aivan virheeltä. Vaaleissa langoissa värivirheet eivät olleet niin näkyviä, mutta tummissa ne näkyivät silmiin pistävän hyvin, vaikka Esplanadilla eilen lankoja katsellessani oli hämärää. (Olipas virkehirviö)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *