Marinaa huivista

Miten yksikertaisen huivimallin suunnittelu voi olla nyt näin vaikeaa?! Noin kymmenen epäonnistuneen pitsineulosmallin piirtämisen jälkeen sain aikaan seuraavan mallin, joka meni jo purkuun. Tänään en ole juuri muuta saanut tehtyä. Marinaa…

Tarvitsisi kehittää se huivimalli asap, koska huivia tarvitsen viikon päästä. No, kiire on paras muusa… Haluaisin kauniin geometrisen kuvion, joka sopii “niskasta keskeltä” aloitettavaan huiviin. Jos jollakulla on hyviä linkkivinkkejä piirretyistä malleista, niin otetaan mieluusti vastaan. Kiriä en tällä kertaa halua tehdä.

Sain eilen tädiltäni synttärilahjaksi Knitting Nature -kirjan. Selasin kirjaa melkein koko eilisillan. Kirja on täynnänsä ihanuuksia, varsinkin hameet himottaisivat. Ostin Tallinnasta viime reissulla sinapinkeltaista puuvillaa juuri hametta varten. Saattaa jäädä se projekti kyllä kevääseen.

You may also like

7 Comments

  1. Tässähän olisi oiva tilaisuus markkinoida omaa aikaan saannostani;) Tuo sinun huvinalkusi tosin näyttää paljon houkuttelevammalta:)edellisen lauseen sanajärjestys on päin kuusta. ei jaksa nyt ajatella. tyhmä päivä.

  2. Elannin Flower Petal on ihana, mutta mulla ei ole lankaa noin isoo ja tiiviisti neulottuun huiviin.:(Särmä, sun mallisi on tulostettuna kansiossa, mutta haluaisin nyt jotain suhtkoht aivotonta tekemistä, huivin kun on pakko olla valmis ensi sunnuntaina. En osaa nyt tehdä mitään päätöksiä, äh.

  3. Knitting Nature on aivan ihana kirja, mutta kannattaa googlettaa myös Errata. Kirja valitettavasti vilisee painovirheitä.

  4. OT: täkäläisissä (Frankfurt) kouluissa ei ole ollenkaan käsityönopetusta. Onko tämä suomalainen käsityötä-kouluissa-systeemi jotenkin harvinainen?

  5. Onneksi en yleensä jaksa lukea ohjeita, Knitting Naturen ohjeiden virheet eivät siis pahemmin haittaa.;)En ole erikoistunut eri maiden peruskoulusysteemeihin, mutta olen ymmärtänyt, ettei missään muualla panosteta käsityön opettamiseen samalla tavalla kuin Suomessa. Suomessahan myös se outous, että käsityönopettajien koulutus (kuten muidenkin peruskoulunopettajan pätevyyden saavien opettajien) on yliopisto- ja maisteritasoista.Olen ymmärtänyt, että joissain maissa tekstiilityöt ovat osa kotitalousopintoja tai käsityön sijaan on “ala-asteella” vain askartelutunteja. Korjatkaa, jos olen väärässä!Yleensä mainitaan, että on Uno Cygnaeuksen ansiota, että käsityö sai Suomessa aluksi kansakoulussa ja myöhemmin peruskoulussa niin tärkeän aseman. Kädentaitojen katsottiin kehittävän lasta samalla tavalla kuin lukuaineidenkin.Minun mielipiteeni on luonnollisesti se, että käsityö (niin tekstiili- kuin tekninenkin työ) on tärkeä osa peruskouluopetusta. Käsillä tekeminen kehittää motorisia taitoja, suunnittelutaitoja, yhteistyö- ja arviointikykyä. Yhtenä “koulukässän” tärkeänä arvona näen myös sen, että sitä kautta pystytään välittämään edes hitunen siitä käsillätekemisen perinteestä joka on ollut elimellinen osa ihmisten arkea tuhansien vuosien ajan. Haluan tehdä näkyväksi kuinka tuotteita suunnitellaan ja valmistetaan, mikään ei ilmesty kaupankaan hyllyille ilman mittavaa näkymätöntä työtä.Kylläpäs oli taas paasausta.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.