Tieteen päivillä

Oma osallistumiseni Tieteen päivillä on jäänyt hävettävän pieneksi työ- ja opiskelukiireiden vuoksi. Tänään olin kuuntelemassa yhden luennon meriarkeologiasta ja huomenna on tarkoituksena mennä kuuntelemaan Laboratiivista arkeologiaa -luentoa. Huomisen luennolta odotan paljon, puhumassa on muunmuassa Jaana Riikonen, joka on erikoistunut rautakautisiin tekstiililöytöihin. Eli jos suomalaiset arkeologiset tekstiili- ja metallilöydöt kiinnostavat, niin huomenna yliopiston päärakennuksen salissa 5 on klo 14.15-16.15 aiheesta asiaa.

Mainos loppui.;)

On hassua, että Tieteen päiville osallistuu niin vähän nuorta väkeä. Suurin osa kävijöistä tuntuu olevan eläkeiän ylittäneitä. Onko niin, että yliopisto-opiskelijoita ei todellisuudessa kiinnosta luennot, joista ei saa suoritusmerkintöjä? Varsin surullista, jos näin on.

You may also like

4 Comments

  1. Se on ihan tosi, että yleensä niissä on vähän vanhempaa porukkaa. Mutta sinä sen sanoit: työ- ja opiskelukiireet. Samat asiat varmaan verottaa muidenkin nuorten käyntiä tapahtumissa. Itse yritän käydä kun jotain mielenkiintoista on tarjolla. Usein se jää pelkälle “tahtoomennämutteikerkiä”- asteelle. Mutta yritys on ainakin hyvä :D

  2. Juu, mutta jos ajattelee, että kuinka monta kymmentä tuhatta opiskelijaa Helsingin yliopistossa on, on nuoria ihmisiä luennoilla hirveän vähän. Arkipäivinä heitä on varmaan ollut vielä vähemmän, mutta kuvittelisi, että viikonloppuna sentää joku kerkeäisi paikalle.Toisaalta, tämänpäiväinen luento oli todellinen yleisömenestys, sali oli tupaten täynnä. Eli eipä saliin olisi enempää mahtunutkaan.:)

  3. Työ- ja opiskelukiireet varmasti verottavat osanottajien määrää. Toisaalta kävijämäärään vaikuttaa myös se, ettei suurin osa ihmisistä tiedä/ymmärrä, että yliopiston luennot ovat julkisia ja niille saa tulla kuka vaan. En noista Tieteenpäivistä tiedä sen enempää, mutta ehkä niitä koskee sama homma. Ihmiset ei vaan tiedä.

  4. Hei, sinulla on kiinnostava blogi!Nuorten kuulijoiden vähäisyys tuntuu liittyvän erityisesti historiaa tavalla tai toisella sivuaviin “vapaaehtoisiin” luentoihin. Välillä oikein karmii, kun näyttää siltä, että mennyt aika kiinnostaa vain eläkeikäisiä. Tiedä sitten johtuuko tämä kulttuurin muutoksesta, vai onko se yksinkertaisesti niin, että historia alkaa kiehtoa ihmisiä yleensä vasta vanhempana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.