Kuvaa ja musiikkia

Pitää mainostaa paria juttua, joista olen innostunut.

Kotiopettajattaren romaani (Jane Eyre) on tullut nyt kolmena tiistaina TV1:ltä. Ensi tiistaina tulee viimeinen osa. Uusi filmatisointi on todella hieno ja se onneksi löytyy jo Amazonilta. Pääosan näyttelijä Ruth Wilson on todella kaunis ja filmatisointi on ylipäätään hyvin esteettinen. Tykkään.

Muistan, kun lainasin koulun kirjastosta yläasteikäisenä Kotiopettajattaren romaanin ensimmäistä kertaa. Painos oli varmaan ajalta ennen sotia ja siinä oli hienot vaaleanruskeat nahkakannet. Vaikka olen lukenut kirjan pari kertaa sen jälkeen, en muista juonta täysin, paitsi että siinä on semionnellinen loppu. Onko kenelläkään muulla samanlaista “ongelmaa”, ettei muista näkemiensä elokuvien tai lukemiensa kirjojen juonta? Minun on hirveän vaikea jälkikäteen selittää juonta, vaan muistan yleensä vain tiettyjä yksityiskohtia ja tunnelmia. En siis yleensä muista mitä elokuvassa/kirjassa todellisuudessa tapahtuu.

Type O Negative on suvainnut vihdoin julkaista uuden levyn, joka kuulostaa pelottavan paljon bändin alkuaikojen tuotannolta. Ihan piristävää, vaikka itse pidänkin enemmän bändin “popahtavammista” ralleista. Black No. 1 on esimerkiksi aina yhtä hyvä (yhdeksän minuuttia pitkä versio soi mp3-soittimessa usein). Yhtyettä on mahdollista kesällä pällistellä Sauna Open Air -festareilla, jonne minä en kyllä varmaan eksy, koska a) olen mukavuudenhaluinen b) festareilla ei ole muita hyviä esiintyjiä c) kukaan ei lähde mun kaa.

Nyt virkkaamaan. On siis hurja perjantai-ilta tiedossa.

You may also like

20 Comments

 1. Juu, tuo juonen unohtaminen on tuttu juttu. Hyvä puoli on se että sama kirja on jännittävä toisenkin kerran :-)

 2. Kirjoitit: “Pääosan näyttelijä Ruth Wilson on todella kaunis – -“Aivan! Minun mielestäni liian kaunis, sillä minun mielikuvissani Jane on jos ei nyt ruma niin ainakin hyvin mitättömän näköinen ;o)Itse olen tottunut siihen versioon, jossa Samantha Morton (ellen aivan väärin muista) on Jane, joten se on tietysti minulle se “oikea”. En ole vielä nähnyt Ylpeyden ja ennakkoluulon uutta elokuvaversiota, mutta arvaan senkin olevan väärä minulle, kun DVD:ltä katson säännöllisin väliajoin BBC:n sarjaa..

 3. Ah, lempikirjani (yksi niistä). Olen lukenut sen monta monta kertaa suomalaisena käännöksenä ja kerran tai pari alkukielelläkin. Tästä sarjasta olen nähnyt vain ensimmäisen osan, ja se ei jostain syystä tehnyt minuun kovin suurta vaikutusta. Herra Rochesterkin on aivan liian komea… Tarinan viehätys on minun mielestäni siinä, että myös rumat ja mitättömän näköiset oaavat rakastaa, mutta elokuviiin ja sarjoihin otetaan aina päähenkilöiksi liian kauniita näyttelijöitä. Elokuvien ja kirjojen juonet unohtuvat usein minultakin, mutta Jane Eyren juonenkäänteet muistan kyllä lähes ulkoa, koska olen lukenut kirjaa niin ahkerasti.

 4. Mä tykkään tuosta uudemmasta versiosta kyllä enemmän kuin niistä vanhemmista (ko. tarina on filmatisoitu ainakin kolme kertaa). Okei, näyttelijät ovat ehkä kauniita ja komeita, mutta minua se ei haittaa. Todellisuudessa tietenkin Rochesterilla ja Eyrellä pitäisi olla rokonarpiset kasvot ja huonot hampaat. Onneksi ei ole, minä pidän kauniiden ihmisten katselusta.Jos joku haluaa seuraa Saunaan, niin voi vinkata s-postitse. Mailiosoite löytyy profiilista.

 5. Kauneus on katsojan silmässä ja on hyvä, että jokaiselle löytyy ihailijansa, mutta minua Ruth Wilsonin ulkonäkö ei miellytä enkä kuvailisi häntä kauniiksi. Siksi oli mielenkiintoista lukea, että useampikin pitää häntä todella kauniina.

 6. Jane Eyre on huippu!Ja minäkään en pääosin muista, mitä olen lukenut. Toisaalta hyvä, koska jos muistaisin Christiet loppuisivat kesken. Toisaalta on aika noloa myöntää, ettei minulla ole suurtakaan hajua Tuntemattoman sotilaan tapahtumista, vaikka olen sen hiljattain lukenut ja pidin siitä.

 7. Yhtä hurjaa perjantai-iltaa toivotan minä! Luin tuossa sen kirjan ihan vastikään, mulla oli vielä tähän mennessä juoni mielessä… muuten yleensä muistankin samalla lailla vaan tunnelmia. Ja niin kuin taija k jo tuossa sanoikin, minusta Jane Eyren täytyisi olla mitättömämmän näköinen, kun sitä siinä kirjassa niin kovin korostetaan.

 8. Hei. Vaikutat viisaalta käsityöihmiseltä ja tämän imartelun jälkeen kysäisisin, että missä päin Tallinnaa olisi niitä hyviä ja hulppeita lankakauppoja?Olen menossa sinne 21.4. ja kovasti olisin tiedosta kiitollinen.

 9. Mikä juoni??En minä ainakaan osaa kertoa muille juonta, hyvä jos itsekään tajuan tai muistan.katselen enemmänkin tunnelmaa, seuraan vuoropuhelua, imen värejä ja fiilistä ja kuuntelen musiikkia.Mutta en mää tyhmä oo, kyllä mää OMALLA tavallani “ymmärrän” elokuvat;-)…

 10. Ei Ruth Wilson ole perinteisellä tavalla kaunis, mutta ainakin minä pidän erikoisemmista kasvoista. Esimerkiksi missit ovat aina jotenkin persoonattoman pliisuja. Lisäksi on mainittava, että Ruth Wilson on minun mielestäni kauneimmillaan historiallisissa vaatteissa (niin olisi myös moni muu nainen).Huh, onneksi teitä juonen unohtajia on muitakin. Haluaisin kyllä tietää, että mistä tuo ominaisuus johtuu. Edellisen Tallinnan reissuni raportti kertoo myös hyväksi toteamistani lankakaupoista. Lisää kauppoja löytyy esim. Marjutin sivuilta

 11. Imdb.com antaa “Jane Eyrelle” yhteensä 18 osumaa, eikä mielestäni yhtään liikaa. Kirja köytyy kahdella kielellä hyllystä ja katson aina kaikki sarja- ja leffaversiot mitkä telkusta tulee. Tykkään tarinasta mielettömästi. Itsekkin pidän enemmän persoonallisesta ulkonäöstä ja tämän version Jane on ulkonäöltään rooliin juuri sopiva, mutta herra Rochester on kyllä liiankin komea…97-version Ciaran Hinds on paras rooliin.Juonet unohtuu usein minultakin. Agathan “10 pientä neekeripoikaa” luen aika ajoin ja enkä koskaan muista kirjan lopputulosta :=D

 12. Mä menen katsomaan Type O Negative’ia, ne tule Tallinnaan 10. kesäkuulla.Lippu oli vähän kallis, mutta kylla sen kannattaa, koska en mä mene monille sellaisiin tapahtumiin. Sen kesällä menen viellä Hard Rock Laager festariin Vana-Vigala’ssaa. Ja sehän on kaikki.

 13. Sini: mää luen kans 10 pientä neekeripoikaa kerran kesässä ja aina se on yhtä yllättävää että se tyyppi – kukas se nyt olikaan – oli kaiken takana…

 14. Jane Eyre on yksi lempikirjoistani. Löysin sen vasta vähän vanhempana, enskerran yritin lukea sitä varmaan 14-vuotiaana, enkä tykännyt. Nyt “aikuisena” se osuu suoraan sydämeen. Minustakin Ruth Wilson on kaunis ja sopii osaan hyvin. Ihanaa, kun näyttävät näitä timantteja välillä, niin paljon tulee huonoa ohjelmaa TV:stä.

 15. Oli se hyvä filmatisointi, vaikka olisihan se voinut olla vaikka kuusiosainen…Type O Negativea voisi tietysti lähteä katsomaan Tallinnaan, piru vie, ettei siippa tykkää bändistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.