Jumitusta

Kevätflunssa sai sitten minutkin. Eilinen oli ehkä raskaimpia päiviä ikinä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Enää ei haittaa, sain järjestettyä koko viikonlopun vapaaksi, olen siis vapaa sairastamaan. Pää tukkoisena onkin hyvä lueskella vanhoja käsityölehtiä.

Haluaisin jostain löytää lisää 1920-30 -luvun käsityölehtiä. Niissä neuleet ovat kauneimmillaan, hihojen istutukset, neuleiden väljyys ja yksityiskohdat miellyttävät minua eniten. 1950-luvun mallit ovat muuten nättejä, mutta ne useimmiten toimivat vain kimonohihalla, joka minulle ei sovi tippaakaan.

1950-luvun neulelehdissä olen huomannut kummallisen salaliiton: Jos kuvissa esiintyy koira se on melkein sadan prosentin varmuudella mäyräkoira. Oliko mäyräkoira 50-luvun trendirotu?

Haaveilen edelleen keltaisen neuletakin aloittamisesta. Laskemisesta tällä päällä ei nyt vain tule mitään, enkä ole päättänyt mallineulettakaan. Epäilen, että päädyn johonkin tuikitavalliseen, helmineuleeseen tms. Jos huomenna pystyisi jo laskemaan hihan leveyttä.

Ylläolevan kuvan kesäpusero miellyttää minua jostain syystä. Itse tekisin kyllä puseroon isomman kaula-aukon. Katsotaan mitä tapahtuu.

Löysin uuden vaatemerkin, jonka tyylistä pidän tosin paljon. Day on (yllätys, yllätys) tanskalainen. Ei voita Noa Noaa, ja on sitä paitsi kaksi kertaa kalliimpikin, mutta jotain samaa henkeä mallistoissa on. Käsittämätöntä miten tanskalaiset osaavat!

You may also like

7 Comments

  1. Lisäksi pitää katsoa, että muuttaisinko Loma-ajan puseron hihaa raglaniksi vai mktä tekisin. Lopulta se olisi varmaan ihan eri pusero.:)Kyllä tää tauti varmaan tästä kohta puoliin taittuu.

  2. Minäkin olen ihastunut 30-50-luvun malleihin, niin neuleissa kuin ompeluissakin. Niissä on jotain sellaista hohtoa, jota ei myöhemmissä ole (niissä kun on jippoja ja “trendikkyyttä” josta en pidä). Tosin minulla ei ole ensimmäistäkään lehteä tai muutakaan siltä ajalta.

  3. Minulla on vino pino käsityölehtiä 30-50-luvuilta, ja lisää pyydän aian kun sisko käväisee täällä. Myös mainoksissa on sitä jotakin :) Sen sijaan ihan hirveältä näyttää kun pikkulapsia puetaan talvipakkaselle polvihousuihin ja hameisiin… *brrr* Ehkä ne eivät saaneet leikkiä lumessa?

  4. Minä löysin aarteeni, eli 30- ja 40-luvun käsityölehdet mummolan aitan vintiltä. Hyviä ohjeita! Toisaalta monet jutut olivat myös melko karuja ja hyvää kuvausta ajalta. Eräässä lehdessä neuvottiin, kuinka tehdä villalumpuista vartiomiehille lapasia. Toisessa oli ohje lämpimään liiviin vartiomiehille. Liivin vuoriksi neuvottiin käyttämään sanomalehteä. Eräässä lehdessä ilmoitettiin keräyksestä reserviläisten perheille. Myöhemmässä lehdessä oli näiden avustuksia saaneiden perheiden tarinoita. Ne saivat tämän lukijan ainakin kyynelehtimään.

  5. aivan ihana malli tuo loma-ajan pusero. Erityisesti ihastutti juuri tuo hihamalli ja neulepinta. Kaula-aukko ja alaosa muuttuisi minunkin käsissäni ihan joksikin muuksi. Voisiko ohjeen jotenkin saada sinulta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.