Paljaat sääret

Pihapensaat kukkivat

Pitää vaan tännekin hehkuttaa ensimmäistä sukatonta päivää. Olen ihan liekeissä! Tästä lähtien paljain säärin ainakin elokuuhun asti! Se on kesä! Tosin kun näin hehkutan huomenna tulee räntää.

En ymmärrä niitä ihmisiä, jotka sanovat:

“Onhan se hyvä, että meillä on vuodenajat. Silloin kesää osaa arvostaakin.”

Jep. Minä osaisin arvostaa muutenkin. Loskassa rämpinen, ainainen pimeys, kahdet sukkikset päällekkäin villasukkien kera eivät ole minua varten.

Sen sijaan tykkään:

rusketuksesta ja rusketusrajoista,

siitä, ettei palele moneen kuukauteen,

lintujen laulusta,

lämpimistä hämyisistä kesäilloista,

lämpimistä uimavesistä,

kukista,

grillaamisesta,

pussiviinistä (vrt. pussikalja),

ohuista kesämekoista,

kesäsateesta,

varvassandaaleista,

ruohon tuoksusta,

siitä kun kesäyö muuttuu varhaiseksi aamuksi,

pehmiksestä Espan puistossa,

piknikeistä,

lehtipuista,

ultimaalisesta kesäkaupungista Helsingistä,

pitkistä kävelyretkistä, joilla ei tule kylmä.

Ihanaa, kun kotikaupungin julkiset tilat muuttuvat yhteiseksi olohuoneeksi! Sisätiloissa aikaansa viettäneet ihmiset parveilevat Ruttopuistossa, Kiasman edustalla, Espalla, Koffin puistoissa, Kaisaniemessä. Tykkään.

You may also like

18 Comments

 1. Kyllä Turkukin on sentään aika kiva kesäkaupunki. Meillä on tuo Ruissalokin…Olen kyllä itsekin sitä mieltä, että jaksaisin arvostaa sitä kesää ihan ilman tuota loskakauttakin. Syksyn voisin mieluusti pitää kesän seurana, noista muista vuodenajoista en niin välitä.

 2. Totta joka sana! Minä yritän aina pitkittää sitä kesää, kummastakin päästä. Nyt oon jo käyny kolme kertaa uimassa(järvessä),ja tepsutellut shortsit jalassa jonkun aikaa, tosin villasukat pitää vielä olla (pakko tehdä vähän myönnytyksiä jos meinaa suomessa alottaa kesän huhtikuun puolella).Asutaan pohjanmaalla)Talvivaatteita ja kenkiä en pahemmin edes omista, on aina niin pirun kylmää ettei paljo nokkaansa vihti ulos laittaa.Aurinkoista kesää sinulle!

 3. Jee, kesäihmisiä!Turku on varsin hieno kesällä myös. Varsinkin joen varrella on hienoja paikkoja. Minulle Helsinki on tietysti paras, koska asun täällä.

 4. Täälläkin on täysverinen kesäihminen! Samoilla linjoilla, mitä lämpimämpää sen ihanempaa! Kesät on tietty ihania kaupungeissa, mutta kyllä maallakin on kivaa herätä linnun lauluun ja lähteä lenkille aamun sarastaessa ilman. Kyllä kesä ihmistä virkistää ja antaa energiaa!

 5. Minä taas tykkään villasukista niin paljon, etten raatsi luopua niistä kesälläkään. Mutta kesämekossa oleilu on kyllä ihanaa!

 6. Kesä on paras vuodenaika, vaikka en pidäkkään ukonilmoista…Mut kyllä se paljain varpain juokseminen ja meressä uiminen kaiken pelon voittaa!

 7. Meidän talkkari suuttui ja mustaksi muuttui ja hirmustui kun kaupunki ei muutu pelkästään olohuoneeksi vaan myös vessaksi. Tässä on nyt muutamana iltana paikallisessa puistossa ollut tapahtumia ja meidän porttigongia on käytetty sekä ykköseen että kakkoseen. Miksi kaupunki ei hoida puistoihin bajamajoja tai vastaavia? Menee kyllä kesämieli kun aamulla lähtee töihin ja joutuu melkein saappaissa kulkemaan. Ja mikä ihme saa ihmiset sottaamaan. Mitähän miettisivät, jos omalta ovelta löytyisi “aarre”.Monen vuoden kokemus sanoo, että tätä jatkuu niin kauan kun on lämmintä.

 8. Tuo vessaongelma kesällä on kyllä paha. Ihmiset, jotka käy asioillaan porttikongeissa pitäisi saada ampua (ainakin suolapanoksilla paljaalle pepulle).

 9. Minäkin tykkäisin, jos asuisin Helsingissä. Sitä odotellessa…Tämä kotikaupunkini herää eloon vain pariksi viikoksi heinäkuussa jazzfestivaalien aikaan.

 10. :) Tuossa listassasi oli melkein kaikki ne syyt listattu miksi minä taas Vihaan kesää ja kevättä.Allergisen elämä on kamalaa . Ennen tykkäsin kesästä, nyt arvostan sitä lasten kannalta ennemminkin kuin itseni.Oli siinä tietysti monta syytä joista saa nauttia vaikka alkeeria vaivaakin ;)

 11. Olenkohan ainoa koko maassa, joka rakastaa talvea? On kesäkin kiva kesäjuttujen kannalta, mutta talvi on paras. Haluaisin matkustaa Alaskaan, mutten löydä kaveria seuraksi. Kaikki muut haluavat Thaimaahan.Oltiin talvella poikani kanssa suihkussa. Hän leikki lattialla ja sanoi: “Äiti, miksi sun jaloissa kasvaa ruohoa?” Aaarrghh!

 12. Matroskin, et ole ainoa joka rakastaa talvea! Tosin itse tykkään tosi paljon kaikista vuodenajoista, jokaisesta vuorollaan :)

 13. Talvi on kiva juttu, jos ei tarvitse könytä ylös monta tuntia ennen auringonnousua, jos pikkupakkanen kestäisi, ei tulisi räntää, ei olisi liukasta, jos asuisin kanta-Helsingissä…Talvessa on aina muutama mukava päivä. Ne ovat yleensä sunnuntaita, kun ei tarvitse nousta aikaisin, voi käydä kävelyllä ja sen jälkeen juoda kaakaota.Talvi saisi kestää kuukauden, kevät ja syksy myös, mutta muuten saisi olla noin 25 astetta lämmintä koko ajan.:)

 14. Viimeksi luin vihersilmämeemin, johon en voinut kommentoida kun jostain syystä blogger oli pannut varmnistuskirjaimet puuttumaan… nyt tulin pitkän säätelykauteni päätteeksi, ja hih hei, täälläkin on ulkonäköä pantu uusiksi. Kaikin puolin. Ja tervetuloa Turkuun nauttimaan kesästä, meillä on täällä aina pari astetta lämpimämpää kuin Hesassa eikä tuulikaan puske niin kuin siellä. Pitäiskö järjestää ihan neulemöötti? (ja paljon muuta höpönpöpöä juulilta joka on iloinen että pystyy taas kommentoimaan)

 15. Blogger on jostain syystä häröillyt ainakin IE:tä käyttäessä viime aikoina. Itse en tätä huomaa, kun käytän Firefoxia. Tyhmäähän se on, jos ei pääse kommentoimaan jos huvittaa.Suunnitelmissa on kyllä tulla Turkkuseen kesällä ja mikä ettei, miitinkin voisi olla asiaa. Sopivia ajatuksia ajankohdasta voi esittää.

Leave a Reply

Your email address will not be published.