Lankashoppailua Tallinnassa

Olimme jo keväällä puhuneet Särmän kanssa Tallinnaan lähdöstä. Kevät meni ja kesääkin ehti mennä, ennen kuin retki saatiin toteutettua. Tiistai sitten olikin täydellinen matkapäivä: Lämmintä ja aurinkoista.

Aamun aloitettimme laiva-aamiaisella. Se on pakko mainita, koska seisovassa pöydässä ihmisten ruokakäyttäytyminen muuttuu niin radikaalisti, lautaselle kerää aina ihan outoja yhdistelmiä. Mitä minä sitten otin? Samalla lautasella oli lettuja, appelsiinimarmeladia, karjalanpiirakkaa munavoilla, donitseja ja sitruunavohveleita. Huomaa ruokien yhteensopivat värit.

Kävimme Tallinnassa “vain” neljässä käsityökaupassa, mutta se oli aivan tarpeeksi. Liann Lõngad -liike oli vanha tuttavuus, sieltä tarttui muiden bloggaajien mainostamaa Titan Woolin ohutta merinovillaa tummanruskeana (hinta 65kr). Ostin myös Titan Woolin paksumpaa merinoa villapaidan verran (29kr/kerä). Rakastan tuota vihreän sävyä!

Seuraavaksi suuntasimme Karnaluks-tukkuun printatun kartan avulla, joka löytyi Marjutin postauksen kautta Kristiinan blogista. Tukku oli helppo löytää ja henkilökunta oli todella ystävällistä. Tukun valikoima puolestaan oli kaikkea mitä tällainen harakkamainen nainen saattaa kaivata. Kaikille käsitöistä tai esimerkiksi teatteripuvustuksesta harrastaville aivan mahtava paikka.

Ostin tukusta Austermannin mohairia (100kr/10 kerää) ja jotain mystistä englantilaista puuvillalankaa (137kr/10 kerää).

Lisäksi ostin vetoketjuja ja nappeja. Osa vetoketjuista on Abakhan Fabrics -liikkeestä (Tartu Mnt 58). Liikkeessä oli edullisia ompelutarvikkeita, sekalaisia lankoja ja ainakin pellavakangas oli aika edullista.

Satamasta ostin vielä Sadamarketista virolaista villalankaa. Kuvaan piti tunkea myös Novitan Bambu ja Tennessee, jotka taas ostin Malmin Citymarketista alennuksella maanantaina. Tämän viikon lankaostosten saldo on siis yhteensä noin 3 kiloa! Olisikohan pikkuhiljaa lankalakon aika?

Tallinnassa matkatyönä oli hiha tähän takkiin, en ole vieläkään vakuuttunut siitä, tuleeko takista mitään järkevää vai ennemminkin “You knit what??” -osastoa. Katsotaan.

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.