Viiniä ja villasukkia -etymologiaa

KaSil’s haastoi minut kertomaan blogini nimen alkuperästä:

Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä. Mistä ne ovat peräisin? Mikä on niiden tarina? Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin.

Muistaakseni nimen keksiminen ei ollut mitenkään kovin haastavaa. Halusin blogilleni nimen, joka kertoo minusta. Koska (omasta mielestäni :) ) olen ristiriitainen ihminen, halusin nimen kuvaavan eri puoliani. Minulle oli myös tärkeää, että nimi rimmaa, sen voi lausua vaivattomasti. Viiniä ja villasukkia, eikö rimmaakin hyvin?!

Varsinkin blogia aloittaessani olin kovin tykästynyt punkkuun, joka on edelleen mielestäni mitä mainioin seurustelujuoma. Siitä siis blogin nimen alkuosa. Muuten, punainen Versus on lempparini.

Villasukkia-osuus nimeen tulee taas kahdesta eri suunnasta. Ensinnäkin villasukat perinteinen neulottu tuote, joten sana viittaa käsitöihin. Toiseksi (villa-)sukat ovat mitä mainioin asuste. Pidän monenlaisista sukista, vain nilkkasukat ovat mielestäni todella yök. Johtunee varmaan siitä, että käytän hameita ja minusta nilkkasukat eivät mene minkäänlaisen hameen kanssa. Haaveena olisi neuloa ohuet yli polven -pitsisukat, mutta tämä ei tule tapahtumaan aivan lähiaikoina. Ihastelen sukkia säännöllisesti esimerkiksi Sock Dreams -sivuilla.

Villasukkia ja alastomuutta! Siinäpä vasta olisi blogin nimi…

Yllä oleva kuva on hienoimpia tietämiäni muotikuvia. Se on jo 1960-luvulta, valokuvaajan nimeä en harmikseni muista. Kuva on kirjasta Boutique: a ’60s Cultural Phenomenon.

Nimimerkkinäni Mielitty on paljon vanhempi kuin blogini. Netissä olen törmännyt muutamaan samaa nickiä käyttävään, mikä on harmillista. Mielitty on muinaisuomalainen unisex-nimi eli nimi oli käytössä niin miehillä kuin naisillakin. Mielitty tarkoittaa ”toivottua” tai ”haluttua”. Käytössä se oli naisen nimenä Hämeessä ainakin 1300-luvulle asti.

En haasta ketään, kertokoon kuka haluaa oman bloginsa nimen tarinan.

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.