Vika kerta

Nyt on taas yksi vika kerta takana. Nimittäin yliopiston kontaktitunnit. Kauhulla odottamani ryhmätyötunnit eilen ja tänään osoittautuivatkin paljon vähemmän työteliäiksi kuin luulin.

Toisin sanoen minulla on siis jäljellä enää kolme kirjatenttiä, yksi essee, kypsyysnäyte ja gradun loppu. Fanfaareja! Valmistumisen jälkeen voisinkin ehkä aloittaa aikuisen elämän. Painotan sanaa “ehkä” hyvin

voimakkaasti. Olisiko sittenkin vielä yksi korkeakoulututkinto paikallaan?

Sitten huomioita ja kysymyksiä:

 • Vanhuus ei tule yksin: En todellakaan muista itse suunnittelemani huivin mallikertaa. Piti käydä printtaamassa ohje. Noloa.
 • Tämän postauksen kommenteissa tuli puhetta sukkanauhaliiviin ja sukkanauhavyön määritelmästä. Osaisiko joku valottaa aihetta enemmän?
 • Haluaisiko joku olla mun henkinen tuki ja jutella mun kanssa Blogimiitissä? En uskalla tulla sinne, jos kukaan ei juttele mulle (varaudun näin etukäteen). Kyllä, pystyn juttelemaan myös muusta kuin opinnoistani, käsitöistä ja vaatteista, vaikkei tämän blogin perusteella sitä ole ehkä helppo uskoa.
 • Saakeli mä olen tietotekniikkavammainen, mutta mä en oikeasti osaa käyttää Facebookia. Tai mä en tajua sen pointtia.

You may also like

21 Comments

 1. Mä olen tänään ensimmäistä kertaa lähestynyt Facebookia ja harkitsen sinne liittymistä. Kaverini Emma esitteli sivuja minulle. Eikö se ole sellaista hengailua?Rosa

 2. Facebook todellakin on jotain uutta ja hämmentävää. Mä olen siellä testaillut kaikkea mitä on tullut vastaan ihan kokeillakseni. En ole ainakaan vielä koukussa, koputan puuta.Niin ja onnea viimeisten opintojen suorittamiseen!!

 3. Aww… jotenkin herttaista tuo blogimiittiin varautminen:) Jos blogimiittisi ei olisi väärässä kaupungissa, ilmoittautuisin kyllä heti jutteluille. Tässä tapauksessa tyydyn vain toteamaan, että tuskimpa sinulla muutenkaan on siellä pelkoa juttuseuratta jäämisestä.

 4. Hitto kun tahtois tulla blogimiittiin mutta mulla on sillon kirjamessuprokkis päällä, joka sitoo mut to-su väliltä Turkuun aamusta iltaan. Muuten tulisin juoruamaan sun kanssa ja vetämään sivistyneet (hehaheha) hiprakat.Tahtois taas päästä höpöttelemään siunkin kanssa.Sais Siippa pelauttaa, mur! (Aina hyvä tekosyy hilpasta juttusille, kun pojat sotii)

 5. älä välitä, et oo ainut joka ei oo perillä facebookista. myspacesta olen kyllä, sitäkin enemmän. joka on siis mun mielestä paljon kiinnostavampi paikka kun facebook, jonne en oo ees liittynyt.. onko siellä ees paljoo suomalaisia vielä?

 6. Minä päätin kokeilla mikä Facebookissa on niin koukuttavaa, mutta en tajunnut sitä yhden käynnin perusteella. Pitäisi olla varmaan jotain tuttuja että siitä olisi jotain hyötyä. Ravelry tuntuu paljon hauskemmalta.

 7. Mä oon kans joskus miettinyt, että saakohan noihin miitteihin osallistua tällainen epäaktiivinen neulebloggaaja.. en oo vielä uskaltautunut lähtemään :-)

 8. Rosa, no niin, kerrankin liityt johonkin nettiyhteisöön, joo! Hengailuahaan se on, mutta en ole oikein päässyt siihen sisälle, kun en jaksa lukea mitään manuaaleja ikinä. Sitä paitsi jaksan selvittää sitä ehkä 10 minuuttia kerralla, ennen kuin multa menee hermot. Ja kuitenkin koen, että yleensä osaa nettijuttui käyttää, niin miksen sitten facebookia. Miten pinnani voi olla näin lyhyt, kun kyseessä on tietomatekniikka?!Kati, no noinhan se menee, kaikkea pitäisi testailla, mutta kun en ole ehtinyt. Jotenkin se järjestelmä ei ole suoraviivainen, vaan siihen liittyy niin monta päällekkäistä tasoa. Mä en voi oikein kuvitella koukuttuvani tuohon. Kiitos, katsotaan milloin opinnot loppuun oikeasti saan.:)Orange Seeds, mä olen tosi huono tollaisessa tutustumisessa. Ei sitä koskaan tiedä jääkö seurattomaksi vai ei. Sen takia ajattelin tällaista backupia.:) Saakeli, kun te asutte Oolan kanssa kumpikin ihan väärässä kaupungissa. Muuttakaan Helsinkiin!Oola, ei Kalliossa tarvitse ottaa sivistyneesti.:)Siipalla on niin paljon tekemistä koulun kanssa, milloinkohan se ehtii? Lokakuukin tuntuu jo tapahtumia täyteen tupatulta.Näkymätön tyttö, mäkään en ole ymmärtänyt koukuttavuutta. Toisaalta enhän mä ymmärrä sitä koko pointtiakaan… Ravelryyn en ole vielä päässyt. Jonotuslistalla edelleen.Outi, mä toivoisin, että miittiin tulisi myös muita kuin vakiintunut porukka ja kuviteltu sisäpiiri (joka siis on varmaan vain mun päässä. Tuohon tilaisuuteen NOVIISI-paita voisi olla paikallaan. Silloin ihmiset saattaisivat olla kilttejä.

 9. Satu h, kai facebookissa joku 50 tuhatta suomalaista on, jos en nyt aivan väärin käsittänyt. MySpacea olen lähinnä käyttänyt uuteen musiikkiin tutustumiseen.

 10. Mun tuttuni, joka on alalla töissä ja kaikkea, kutsuu Facebookia Fuckfaceksi. En ole edes jaksanut vielä kurkata. Ja hei: varaudu siihen, että valmistuminen onkin pieni kriisi. Mutta aika positiivinen sellainen.

 11. Hohoo, tuo on ihan mainio. Itse sanoisin sitä iältään aikuisten puuhamaaksi, enkä ole yhtään varma onko mulla siellä kivaa.Mä vähän epäilen, että maisterin paperit kourassa ei tunnu yhtään miltään. Mutta ei se haittaa, elämä on joka tapauksessa kivaa.

 12. Vai blogimiitti, spekuloidaanpa. Jos harrastaisin blogimiittejä ja jos asuisin sillä suunnalla ja jos sinut sieltä bongaisin, ihan varmasti tulisin juttusille.

 13. Auta, auta, kässänope! Tämä liittyy sukkiin. Aion neuloa pitkät pitsisukat ja löysin netistä fantsuja vintage-ohjeita, mutta ne kutaleet on englanniksi! Et sattumalta osaisi vinkata, mistä löytäisin termeille suomennoksia? Mikään mun sanakirjani ei tunne tällaista sanastoa eikä kumpikaan englanninkielisistäni ystävistäni neulo. Pystyn ehkä kuvan avulla päättelemään, mitä tarkoittaa stocking-stitch tai ssk p1 k1 yo k2 tog, mutta “wool round needle” ja sellaiset menee yli ymmärryksen.

 14. Ah, Alcinoe, pidän tuollaisesta spekuloinnista. Jos sinä sattuisit harrastamaan blogimiittejä ja päättäisit blogimiitissä sattumalta pistäytyä, en totisesti pistäisi pahakseni keskustelua kanssasi.Ope auttaa! Ensiksi kysymys: Osaat kai neulonnan perusteet? “Wool round needle” -selitys ja Marjutin neulesanasto voi auttaa aika pitkälle. Kato, mä toimin ihan opemaisesti, mä aktivoin sut itse hankkimaan tietoa. Vintage-sukat ovat ihania, yleensä ne on vain neulottu aivan törkeän ohuesta langasta.

 15. En minäkään osaa käyttää Facebookia, ja sitäpaitsi en löydä enää sieltä omaa sivuani. Sormet nääs on kuin nippu nakkeja ja dementia painaa päälle.

 16. Jeee! Näillä pärjää, paljon kiitoksia. Seuraava tehtävä onkin sitten mennä näyttämään sitä ohjetta Menitaan ja toivoa, että sopivan ohut lanka löytyy. Toinen noista ohjeista alkaa “luo 111 silmukkaa”.

 17. Aurora Borealis, no toi on jo aika paha!Apina, eiköhän tuollaista lankaa pitäisi löytyä, se ei ole niin ohutta kun voi olla. Onnea kuitenkin projektille.Meri, ehdottomasti, jos vain osaat tehdä sellaisen. Mä en TODELLAKAAN osaa. Juuri eilen opin lisäämään kuvia, se oli tarpeeksi yhdelle päivälle.

 18. Sukkanauhavyö ja sukkanauhaliivi ovat ymmärtääkseni yksi ja sama asia. Pieni googlailuni vahvistaa käsitykseni. Vähän niinkuin vihta ja vasta: eri murteet, sama risukasa.

 19. Apina, no tuo 100-130 silmukkaa on sellainen normaali esim. 1700-luvun talonpoikaisissa polvisukissa. Jos kyse on hienommista sukista, niin silmukoita voi olla paljon enemmän. Tosin silloin ei tosiaankaan ole kyse mistään pässinpökkimistä.Keksi, joo mäkin kuva-googleilin ja samanlaisia kuvia tuli. Jaa-a, käsitteiden ero on taas ihan vain mun päässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.