Kirjamessut

Mitäköhän Stockan reklaamiosasto sanoisi tästä mainoksesta tänä päivänä?

Klikkaa isommaksi!

Nii-in, kyllähän naisluonteelle on ominaista taiteellisuus ja kauneuden jano. Kyseinen mainos on Aitta-lehdestä vuodelta 1929. Löysin Kirjamessuilta koko vuoden 1929 Aitta-lehdet yhdeksi kirjaksi sidottuna. Lehdet ovat loistava aikamatka vuoteen 1929, mainokset, jutut ja kuvat ovat niin eri maailmasta kuin missä me elämme.

Tänä vuonna kirjamessut olivat lievä pettymys. Osaksi se johtunee siitä, että minulla alkaa olla aika kattava kokoelma kirjoja kotona, esimerkiksi vanhoja suomenkielisiä käsityökirjoja ei ole julkaistu loppujen lopuksi hirveän paljon.

Itselleni en messuilta löytänyt kuin edelle mainitut lehdet ja Naisen kirja -oppaan vuodelta 1955. Kirja on mainio katsaus aikaan, jolloin naisten kokemuspiiri oli selvästi erotettu “miesten maailmasta”. Naisen kirja ei käsittele vain esimerkiksi oman ulkonäön huoltoa, pukeutumista, meikkaamista tai tapatietoutta, vaan myös muunmuassa lastenkasvatusta, kotitaloutta, käsitöitä ja filmitähtiä(!).

You may also like

8 Comments

  1. Kiitos herkullisesta kirjavinkistä, tuota pitää vilkaista. Näköjään lähikirjaston varastossa kirjaa on, pistin ylös että muistan kysyä sitä. Milloinkohan viimeksi sitä on kukaan lainannut… :D

  2. Tuli mieleen, että siitähän voisi löytää mainioita tekstejä onnittelukortteihin. *aivojen askartelupuolisko raksuttaa* Kopio jostakin sivusta voisi sopia tulevan morsiamen muistamiseen. Täytyy ehdottomasti kokeilla.

  3. Tuo kirja on kohtalaisen uusi, siinä kieli ei ole yhtä korulauseista kuin vanhemmissa oppaissa, mutta luulisin tuostakin löytäväsi kaikenlaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.