Ensilumi

Tänään tuli kai sitten virallisesti ensilumi myös Helsingissä. Muutama viikko sitten tuli jo jonkinlaista vedensekaista räntää, mutta sitä ei kai lumeksi lasketa, vaikka veljen ja siskon kanssa yhdessa se todettiinkin.

Minua ei tänään kylmä ja lumi haittaa, koska päätin hengata koko päivän kotona villasukissa. Ja eilen talouteemme muutti uusi perheenjäsen! Se on tehokas, tarkka ja selvästi kevyempi kuin edeltäjänsä. Olen tänä aamuna fiilistellyt ottamalla makrokuvia.

Nappikermakakku lähikuvassa:

Nappimörkö lähikuvassa:

Edellinen käyttämäni (mutta siipan omistama) kamera oli samaa PowerShot -sarjaa. Olin tyytyväinen kameran käytettävyyteen, mutta en kameralla saatavien kuvien laatuun. Uuden kameran hankkimista kypsyttelin lähes vuoden ja uusi PowerShot-sarjan edustaja oli luonnollinen valinta. Vaikka en edes ole vielä lukenut 200 sivuista manuaalia, vaikuttavat kameran ominaisuudet todella hyviltä.

Muuten olen viime aikoina puuhannut lähinnä erilaisten rintarossien parissa:

Olen viimeisen viikon aikana alkanut ärsyyntyä joulumainoksista. Hemmetti, jouluun on yli puolitoista kuukautta aikaa. Kohta varmaan kaupoissa alkavat soida joululaulutkin…

Keskityn seuraavan kuukauden ajaksi käsitöiden saralla tekemään tuotteita joulumessuja ja -myyjäisiä varten. Vaikka neuleiden tekeminen itselle himottaisi, en ennen joulua luultavammin ehdi itselleni neulomaan. Suunnitelmia toki on! Ja kyllä täällä blogissakin varmasti vilahtelee uusia tekemisiäni ja suunnitelmiani.

Nyt se blogivinkki, joka piti olla jo viime postauksessa: Tilli Mössönpoika ja muita ihania on aivan ihastuttavaa katseltavaa ja luettavaa!

You may also like

9 Comments

  1. Tänä vuonna joulu taitaa tosiaan tulla kauppoihin aikaisemmin kuin viime vuonna. Stockalla avataan joulupuoti huomenna, joten kai niitä joululauluja saa kohta kuulla. En oikein tykkää minäkään.

  2. Kauniita rosseja! Äiti lupasi raahautua (no, oikeasti ei tarvinnut edes suostutella)kanssani naisten joulumessuille.Mietinkin, että ehtisitkö tehdä ne vihreät “polkupyörä” tumput, joista puhuttiin joskus keväällä..Pitää säästää rahaa, että voin “tukea” firmaasi;) Voi olla, että täytyy tukeutua äidin pussiin kuitenkin. Tällä viikolla olen ostanut uuden paidan, kolmet sukkahousut ja koruja+ haaveillut yli sadan euron kengistä:D

  3. Kirjoitin pitkän kommentin ja sitten tämä selain sano poks. Voi höh!Pääpiirteittäin:- Meinasin tilata saman kameran, mutta rahapussinvartija sanoi ison ein. Tyydyin hieman edullisempaan.- Mullakin ollut kamerat aina powershot-perheestä. Oon ollut tyytyväinen, edellinen on joku A80, hieman kaipaa uusimista kamera.- Rintarossit on ihanaisia, kokeile laittaa etsyyn myyntiin niitä. (www.etsy.com)

  4. Tanja, en mä tiedä onko tuo jouluhössötys yhtään aikaistunut, päähän se ottaa joka tapauksessa.:( Ja mä kuitenkin rakastan joulua, mikä ihana tekosyy lahjoa ihmisiä, saada itse lahjoja, syödä ja juoda hyvin, fiilistellä. Mutta joululaulut ja joulukrääsä on minusta aikaa turhaa, myös lähempänä joulua.Särmä, hyvä että muistutit vihreistä lapasista, olen juuri pohtinut mitä värejä pitäisi vielä tehdä! Ei ole sitten pakko ostaa mitään, jollei löydy mitään kivaa.:) Itse olen vähän säästökuurilla nyt tuon kameran vuoksi.Markka, tuo PowerShot sarja on mun mielestäni tosiaan hintansa väärti. Eihän ne nyt mitään järkkäreitä ole, mutta asetusten kanssa voi pelailla aika kivasti. Etsy on vähän huono, kun se toimii vain Paypalilla. Nuo rintarossit ovat nyt ainakin menossa myyjäisiin.

  5. terävännäköisiä kuvia ottaa uusi kamerasi! ei sillä että ennenkään olisi mitään huonoja ollut, ei ollenkaan. ihanaa, jouluauluja..kohta niitä tohtiikin taas kuunnella. :) rajatonta mm.. aah. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.