Värihäiriö

Ostin muutama viikko sitten kirpparilta eurolla shetlanninvillaisen villapuseron. Alunperin ajatuksena oli laittaa villapaita paloitteluun ja tehdä siitä esimerkiksi ranteenlämmittimiä, mutta nyt pari päivää paita päällä kotona luuhattuani olen toista mieltä. Muuten asiassa ei olisi mitään ihmeellistä ja järisyttävää, mutta kirpparilta hankkimani neule on mintunvihreä

. Siis MINTUNVIHREÄ.

Nyt pitäisi saada purettua päänsisäinen klikki: mintunvihreä mielessäni nyt vain on kauhea väri. Pelkään, että paidan avulla taannun 80-luvulle (neule kun on aika väljäkin) ja joku päivä huomaan hiihtäväni ympäriinsä liian lyhytlahkeisissa porkkanafarkuissa ja kasarityylisessä pöyhkeässä permiksessä. Läheiseni toivottavasti huomauttavat ennen kuin olen tunkemassa toppauksia jo muutenkin raamikkaiden olkapäitteni tueksi, huomautattehan?

Yritän tsempata ja hokea, että oma mintunvihreä neuleeni on todellisuudessa kaunis ja kauniin värinenkin. Suhtautuukohaan kukaan muu näin tunneperäisesti väreihin kuin minä?

Seuraavana mintunvihreää väriterapiaa:

You may also like

13 Comments

  1. Minäkin *inhoan* mintunvihreää, se ja persikanpunainen ovat oikeastaan ainoita yöksinhotusvärejäni. Mulla on kahdeksannen luokan luokkakuvassa mintunvihreää yllä päästä varpaisiin, ehkä silloin tuli yliannostus? Mutta tuo väri näyttää kyllä ihan kauniilta. Jospa se onkin vedenvihreä eikä minttu?

  2. Samma här. Minttu ja persikka on kuuluu miunkin värikartassa kaheskytluvun loppuun, eivätkä ole lemppareita. Tuo siun paita on kyllä kuvassa ihan hyvän värinen.

  3. Suhtaudun tunteella. Mintun vihreä on kauhea. Ja aprikoosi. Yäk! Mutta tuo neule näyttää ihan kivalta. Ei ole semmoinen ihan äklöin minttu. Mutta älä niitä olkatoppauksia jooko. Neule sallittakoon.

  4. Jos tuo kuva ei vääristä niin ei tuo paita kyllä mikään mintunvihreä ole. Se on suorastaan kaunis..Mintunvihreän ja persikan ohelle lisäisin listaan lohenpunaisen ja sähkönsinisen.Joku jossain vaiheessa pelotteli, että 80-luku olisi tulossa takaisin muotiin. Voi jee. Lepakkohihat ja kaikki. Onkohan mulla vielä kaapissa jossain se neonvärinen pipo sillä JÄTTItupsulla?

  5. Nämä kauniit vihreät ovat kyllä lähinnä tuollaista salvian vihreää (sage). Eli mintunvihreästä vähän sinisävyisempää ja murrettua. Tiettävästi – ja nähtävästi – sopii bruneteille :)

  6. Eihän tuo paha ole! Uskon, että myös materiaalilla on iso vaikutus kasarifiilikseen. On ihan eri asia, onko väri laadukkaassa villassa vai verryttelypukukankaassa (meillä päin sitä sanottiin 80-luvulla “adidaskankaaksi”).Ja kuvassa ainakin näyttää, että tuo on kaukana sellaisesta Minttu Puffet -jätskin käärepaperista.

  7. Terhi, mä en tiedä onko mulla tullut tietoista kasarivärien yliannostusta, mutta jostain syytä ne eivät vain kolahda. Ja persikka, yh. “Vedenvihreä” voisi olla hyvä nimitys.Christina, ehkei tuo paita nyt ole kauheinta minttua.Sanni, odotan kauhulla sitä päivää, kun olkatoppaukset ovatkin mielestäni jees.:)Mrs. Marple, ainakin oman läppärini ruudulla väri on melkolailla oikea. Tietenkään kuvaan ei saa shetlanninvillan ihanaa tuntua…Lohenpunaisesta tykkään jollain kierolla tavalla, mutta sähkönsininen on ihan nounou.Suora “EI” niille pipoille! Mutta kyllä sitä kasarityyliä ja näkee, valitettavasti. Ainakin Hel Looks -sivustolla on kunnostuttu kasarityylin dokumentoimisessa.Seeds, sun koneen ruutu ei sitten toista värejä kuten mun.:)Elenee, salvianvihreä kuulostaa o paljon elegantimmalta. Ehkä mä rupean viljelemään sitä.Katri, itse olen miettinyt samaa! Jos tuo ei olisi IHANA villapaita, niin en käyttäisi mitään tuon väristä.

  8. Joo, huomautetaan että olet eri trendikäs. Trendihimpulathan hiihtävät Punavuoressa viimeisen päälle kasarityyliin stailattuina.Ostin Windsor and Newtonin akryylimaalin joka oli mielestäni mintunvihreä, mutta putkilossa luki “pale olive”.

  9. Talutin, kiva kuulla, että pidät ohjeesta!Satu h, mä tykkään lämpimistä vihreistä, oliivi ja vaaleanvihreät ovat ihan lemppareita. Onneksi kaikista väreistä ei tarvitse tykätä.:)Matroskin, ei kiitos kasarityyliä mulle, vaikka kuinka muodikasta olisikin.:) “Pale Olive” ei mielestäni todellakaan ole mintunvihreää. Mutta muuten värikynien ja maalien värisävyjen nimet ovat ihania. Lemppareitani ovat mm. “Juniper Green” ja “Kingfisher Blue”.

  10. Miksi ihmeessä et värjää sitä villapaitaa? NITOR tekee mahtavan hyviä värejä, kai niitä Suomestakin saa.Anoppini värjää kaikenlaista, joka poikiensa kauhtuneita tummansinisiä puuvillahousuja uudelleen tummansinisiksi. :-) Värejä on puuvillalle, silkille, villalle, tekokuiduille…

Leave a Reply

Your email address will not be published.