666

Blogilistalla tämän blogin tilaajamäärä näyttää ylläolevaa numeroa*. Ajattelin käyttää sitä kuriositeettisena virstanpylväänä, vaikkei se todellista blogin lukijamäärää kuvaakaan. Ainakin rakkaat sukulaiseni seuraavat blogia kirjanmerkkien kautta ja Google Readeria käyttää aika moni. Olen todella iloinen, että niin moni blogiani jaksaa seurata. Kiitos teille!

Blogilistan statistiikkaa tältä aamulta:

Virstanpylvään kunniaksi siksi järjestän blogini historian ensimmäisen virallisen kyselyn ja ensimmäisen arvonnan.

Villakettu kertoi millainen hänen unelmiensa käsityölehti olisi. Nyt minä kyselen teiltä, että millainen olisi täydellinen käsitöitä ja kädentaitoja käsittelevä televisio-ohjelma?

Millainen olisi sellainen ohjelma, joka olisi aina nähtävä, jota ei vain voisi

jättää väliin?

Strömsö on hyvä, mutta millainen olisi vielä parempi? Millaista sisältöä ohjelmassa voisi olla? Käsityöläisesittelyjä? Millaisten käsityöläisten? Harrastajia? Historiaa? Tekniikoita? “Tee näin” -ohjeita? Tuunausta? Mitä kaikkea? Nyt saa fiilistellä!

Kysymykseen voi vastata tämän viikon ajan eli sunnuntaihin (28.9.2008) kello 21.00 asti. Jos haluaa osallistua arvontaan, täytyy kommentti jättää tunnistettavalla nimimerkillä (blogia ei kuitenkaan tarvitse olla). Tosin muutenkin saa vastata, jos käsityöohjelmasta on jotain mieltä, mutta arvontaan ei halua osallistua.

Ja sitten arvontapalkinnot!

1.palkinto: Austermannin Defilé -lankaa (ohut mohairsekoite) kolme kerää eli 75 grammaa ja Mielitty-meikkipussi.

2. palkinto: Fonty Kidopale -lankaa (vielä ohuempi mohairsekoite) kolme kerää eli 75 grammaa ja alpakkaiset Mielitty-ranteenlämmittimet.

*Wikipedia tietää englanniksi ja suomeksi. Henkilökohtaisesti luku ei merkitse minulle mitään, onpahan vain osa modernia folklorea ja populaarikulttuuria.

You may also like

81 Comments

  1. Melkein kaikki hyvät ideat onkin jo edellä mainittu, mutta ainakin mua kiinnostaisi mielenkiintoiset vieraat (tunnetut tai vähemmän tunnetut käsityönharrastajat, blogimaailmastakin löytyisi monta), tekniikoiden esittelyä (namä löytyisivät aina tietysti myös ohjeman laadukkailta nettisivuilta), ajankohtaisia juttuja (esim. eri vuodenaikoihin liittyviä vinkkejä, ehkä vierailtaisiin messuilla jne…). Asiaa materiaaleista ja ehkä myös niiden hankintapaikoista. Uudet käsityökirjat jne pitäisi tietenkin aina esitellä=) Ja ehdottomasti joku mukava (tietenkin itse käsityöharrastaja) vetäjä/juontaja.Lyhyemmin sanottuna kaunista ja inspiroivaa=)

  2. Käsityöläisyrittäjien esittelyt kiinnostaisivat itseäni, eikä välttämättä tarvitse olla juuri tekstiilialalta (sen kahvimainoksen tyyliin, niiden mainosten aikana viihtyy!).Olisin myös tuon tekstiilialan vanhojen sekä uusien tekniikoiden esittelyiden kannalla.Tuunaus on myös aina lähellä sydäntä :)

  3. Uskoisin, että katsoisin käsityöohjelmaa, jossa on paljon jo edellä ehdotettuja aiheita ja joka tosiaan keskittyisi neulonta-, kirjonta-, virkkaus-, vaatteiden tuunaus- ja perinnekäsitöihin. Unohtaen puutyöt, kokkaukset ym. Vaikka pidän puutarha-aiheisista ja sisustusaiheisista ohjelmista, niin ne aiheet voisi myös jättää toisille. Jotain pientä muotikatsausta voisi olla ja tietysti käsityöblogien, -messujen ja käsityöpiirien esittelyjä.Olen myös samaa mieltä Pilvin kanssa, että ulkoinen kauneus on myös tärkeää.

  4. Strömsön tunnelmaa ei saa menettää. Erilaisten käsityöalojen ja tekniikoiden esittelyä, työtapojen opastusta. Myös niitä perinteisempiä käsityötapoja. Kierrätysmateriaalien käyttö, vanhojen tavaroiden (&huonekalujen) entisöinti. Uutuuksien esittelyjä (tarvikkeet, langat jne.) Käsityötaitajien ja pikkuputiikkien esittelyjä. Pituudeksi tunti.

  5. Haluaisin seurata ohjelmaa, joka antaisi pintaliitoa syvemmän kuvan käsitöistä. Ei siis pelkästään kauniita töitä. Ohjelma voisi olla kunnon tietopaketti – yhdessä jaksossa esiteltäisiin aina yksi tekniikka, käsityöläinen tms. ja siihen liittyvää historiaa, filosofisia näkökantoja yms. Miten ja miksi käsitöitä harrastetaan. Ei mitään puisevaa luennointia kuitenkaan.

  6. joo todellakin strömsö on aikaslailla sellainen ohjelma joka on pakko katsoa joka kerta ja parhaina kertoina uusintanakin. Olisi maukavaa jos ohjelmissa esiteltäisiin joitakin tulevaisuuden suunnittelijoita ja kädentaitajia jotka eivät ole vielä niin suuressa mittakaavassa kädentaitajia. Tietenkin myös heidän töitään ja toimintatapoja haluaisin nähdä.uutuus tuotteisiin olisi myös mukava päästä tutustumaan ohjelman kautta.JA kaikkea kaunista ja ihanaa sekä helposti kotioloissa toteutettavia ideoita.

  7. Yhdistelmä uutta ja vanhaa käsityötä. Vanhoja taitureita, uusia ideoita. Mielellään myös kierrätysideoita.

  8. Unelmien ohjelma sisältäisi:-Kierrätystä niin,että kaikki haluavat kierrättää. Samalla oppisimme säästämään tarveaineita pois heitettävistä tuotteista.-Kaunista katseltavaa.-Sujuvaa selitystä tehdessä, silti tarkimmat jutut saisi tulostettua netistä paperille.-Muunneltavuutta kaavoissa ja ohjeissa, siis jotain mikä saisi tekijän haluamaan muuttaa kaavaa/ohjetta.Ja netistä saisi nekin.-Tarvikkeet saatavissa myös täältä 300km napapiirin pohjoispuolelta, tai ainakin sellaisia jotka muistaa kun seuraavan kerran on kaupungissa.-Erilaiset ihmiset tekisivät ohjelmaa. erilaisuus olisi rikkaus.-Voi kun saisi tv-luvalle vastinetta. Sirpa

  9. Parempi, ettei sellaista ohjelmaa tule – ettei tartte telkkaa ihan sitä varten hommata. :) Haluaisin käsitöistä kertovan radio-ohjelman. Minusta radio toimii ihan hyvin visuaalisena kanavana. Vähän aikaa sitten siellä tehtiin jotain askartelua kahvipusseista vanhan murteella puhuvan miehen johdolla, se vasta oli kivaa kuunneltavaa. Miltä tahansa käsityöohjelmalta kaipaisin rutkasti kansanperinnettä. Ja villejä ihmisiä kertomaan elämästään ja kauneuskäsityksistään/vapaa-ajan vietostaan/tarpeeseen tekemisestä. Etenkin niitä vanhoa ihmisiä kaipaan, niitä, joiden aikana käsityöt olivat vielä pakollisia.

  10. Nyt on jo niin monta ehdotusta etten ala niitä eds lukemaan. varmaan nää kaikki on jo tulleet, mutta ehdottelen silti;Unelmaohjelma olisi sellainen joka tulee riittävän usein, siinä voisi olla vaikka “jatkoa ensi numerossa”-tyyppisiä juttuja. Ohjelman teossa voisi siis olla mukana kaikki käsityön harrastajat ja vaikka lähettää omia versioitaan ohjelmassa tehdyistä jutuista näytille. (olipas hankalasti ilmaistu!)Lisäksi olisi monipuolisia erilaisia käsitöitä ja ehdottomasti tuote- ja kirjaesittelyjä. ja paikkoja mistä näitä saa hankkia.Haastatteluja ja vierailuita kädentaitajien työtiloihin. Vanhojen käsityöperinteiden opettamista tv.n välituksellä. Kierrätystä.Joo, sitä mä kyllä katsoisin.

  11. Strömsö on ok visuaalisen puolensa vuoksi, mutta kuvitteellinen vieläkin parempi ohjelma sisältäisi:-erilaisia käsityöläisiä, nuoria, vanhoja, miehiä, naisia jne.-trendejä ja perinteitä-tekniikoita, ohjeita ilmaiseksi nettisivuilla-helppoja askarteluja ja haastavampia töitä-materiaaleista ja työvälineistä tietoa-iloinen, ei ylipirteä, lämminhenkinen, rohkea-ekologisuus, ympäristö, terveys ja eettiset asiat edes sivuttaen huomioitu

  12. Huhhuh, onpa täällä kommentteja! Noista edellisistä saisi jo täydellisen ohjelman, mutta lisäänä kuitenkin pari juttua:-kansanperinne olisi tosiaan mukavaa, mutta sitä voisi myös uudistaa. Siis miten saataisiin jollain vanhalla tekniikalla jotain modernimpaakin aikaan. – välillä voisi olla visiittejä ulkomaille ja ehkä jonkin ulkomaisenkin tekniikan opettamista- ekologia ja eettisyys huomioon esim. materiaalien esittelyssä. Kierrätystä saisi olla paljon, ja innovatiivisia ideioita siitä miten hyödyntää jotakin, jonka jo luuli ollen täysin kelvoton. Toivottavasti joku tv-tuottaja sattuisi vilkaisemaan tänne ja innostuisi toteuttamaan nämä mahtavat ideat, joita kommenteissa on tullut!

  13. En jaksanut (sori!) lukea muiden kommentteja, vaikka niissä varmaankin on jo kaikki oleellinen eritelty.Mutta tätä coctailia mä en jättäis kattomatta:- inspiraatiota malleista ja väreistä- ohjeita ja opastusta- materiaalivinkkejä- mielenkiintoisia ihmisiä- kaikenlaisia kädentaitoja- knoppitietoutta aiheeseen liittyen ja miksei aiheen vierestäkin- loistavat nettisivut, jotka tukevat itse ohjelmaaOhjelman pitää olla toki nätti, siinä pitää olla juontaja/jia jotka todella osaa hommansa ja kesto pitää olla yli 30min, vähintään.

  14. Moi! Mielenkiintoinen käsityöohjelma olisi sellainen, missä esiteltäisiin uutuuslankoja, erilaisia käsityötekniikoita ja käsityöläisiä. Lisäksi olisi kiva tutustua muiden maiden käsityöläisiin myös ja saada näin vaikka vinkkejä ja tutustumiskohteita omille ulkomaanreissuille. T: Anu

  15. Jotta unelmien ohjelma ei olisi suunniteltu vain yhdelle katsojalle, tulee kaikkien katsojien saada vaikuttaa ohjelmasisältöön -> aito, oikea interaktiivinen ohjelma! Tulevaisuuden ohjelma – ehkä useampi ohjelma päällekäin, voisi valita katsonko tänään uutta tuunausjuttua vai perinteistä käsityöammattia koskevaa juttua. Ohjelman juontajaksi sanavalmis, mukava, kiinnostava henkilö (vaikka Riitta Väisänen tai joku muu riittävän mediaseksikäs käsityötaitoinen persoona). Katsojat voisivat ehdottaa ohjelmajuttua, jotka oikeasti otettaisiin huomioon. Ohjelmalla omat nettisivut, keskustelupalstat, logo, tunnusmusiikki yms.

  16. Jaa, pahan heitit. Semmoisessa ohjelmassa jonka takia hommaisin tallentavan tikipoksin – esiteltäisiin erilaisia käsityötekniikoita, niitä vanhempia ja harvinaisemmaksi käyneitäkin- annettaisiin vinkkejä vanhan tuunaukseen- kurkistettaisiin vähän kauden pintailmiöihin- esiteltäisiin suunnittelijoita, toteuttajia ja muita asiaan liittyviä- sisältöä monen tasoisille tekijöille, vähän vinkkiä ihan aloittelijoille ja lisäksi jokin täky extreme- tekijöille, joita ei enää mikään pysäytäToki ja tottakai kaikki tämä herkullisen viehättävässä ympäristössä.

  17. Kylläpä vaikean heitit, kun en katso oikeastaan ollenkaan telkkaria. Velä huonompi olen mitään keksimään. Kai sitä joitain käsityötekniikkoja voisi joskus seurailla, jos sattuisi kiinnostava esitys. Mutta arvontaan haluan osallistua.

  18. Strömsö on kyllä hyvä lähtökohta. Mun mielestä käsitöihin voi kuulua myös ruoka ja puutyöt, miksei puutarhakin, joskaan en itse harrasta mullan kuoputtamista, tai sen kummemmin puutöitäkään. Ohjelmassa voisi hitusen kiinnittää huomiota siihen, mitä ko. jutun toteuttaminen maksaa (muistelen Strömsössä ollutta mielestäni älytöntä seinävaatteen tekemistä Fantti-langasta: sitä meni varmasti järjetön määrä=). Visuaalisuus on tärkeää, samoin monipuolisuus. Strömsössä parasta on pysyvä ympäristö, jota muokataan ohjelma ohjelmalta.

  19. Mie kyllä tahtoisin sellasen käsityöohjelman telkkariin jossa on- ihana ympäristö josta voi inspiroitua ja mukaansatempaava herttaisen persoonallinen juontaja (nämä kuten Strömsö)- käsityöläisten, käsityöharrastajien (mm. bloggaajat) ja harrastajaryhmien esittelyjä, eri aiheiden ja tekniikoiden osalta, he ehkä voisivat myös ehkäpä esitellä jonkun työn jonka ohje löytyy netistä sitten ohjelman sivuilta- perinnekäsitöiden opetusta ja myös uusien, myös tuunausta, mutta ei välttämättä joka kerta- myös haastavampien tekniikoiden opetusta helppojen ohella- hyvät nettisivut joissa “tee näin” kuvauksia ja tarkempia faktoja mm. materiaalien hankinnasta. (Laita linkkiä Ylelle tähän kyselyyn, ehkä me saadaa ohjelma…)

  20. Minäkin blogiasi seuranneena pistän korteni kekoon:-visuaalisuus, värit ja vuodenaikojen huomioon ottaminen olisi kaiken a ja o. Strömsö on onnistunut tässä hienosti!-tunnin ohjelma-ohjeet saatavana netistä ilmaiseksi-ohjelmassa voitaisiin myös tuunata vanhoista materiaaleista uutta aina silloin tällöin ja seurata myös haastavampien projektien edistymistäSiinäpä se! ..ja Strömsöhän on liki täydellinen!

  21. – visuaalinen, kuvattu ja leikattu niin, että kaikki tarvittava näkyy, on silmiä hivelevää, värikästä, valot kohdallaan – inspiroiva – ohjelmasta saisi ideoita, joita voi helposti käyttää ja soveltaa itse- vaihtelevia tekniikoita, uusia ja vanhoja – esillä erilaisia käsillä tekijöitä: ammattilaisia, yrittäjiä, harrastajia, aloittelijoita, suuria guruja ja suuria tuntemattomia- neulomista, virkkaamista, värjäämistä, ompelemista, verhoilua, koruja, pajutöitä, huovutusta, tuunausta jne- kierrätysmateriaalien käyttöä, ja materiaalien mahdollisimman täydellistä hyödyntämistä (esim. näin hyödynnät kangassuirusi ja saumurointisilppusi)- käsitöiden historia kiinnostaisi minuakin- uutuustuotteiden, niin lankojen, puikkojen kuin muidenkin välineiden testausta ja esittelyä- yhteistyötä harrastajien kanssa- ohjelmassa esitellyt ohjeet helposti saatavilla- tunnelmaltaan tarpeeksi rauhallinene mutta sopivan reipas- ei liian kaavoihinsa kangistunut- esitysaika sellainen, että ohjelmaan saa pikkulapsiperheen äitikin syventyä rauhassa

  22. Siellä olisi tekniikoita, ideoita, rautalankaohjeita, näytettäisiin kunnolla: se just on Strömsössä parasta, tälläkin hetkellä unelmoin koukkuamisesta koska Lee näytti sen niiiiin nätisti viime sunnuntaina! Värejä, materiaaleja: kauppojen, valmistajien ja nettikauppojen esittelyä. Juuri sellaisia käsityöläisiä kuin sinä ja vaikkapa Matroskin ja Laura.

  23. Minä mitään käsityöohjelmia katso, mutta pakkohan tähän, herra paratkoon ja totuuden nimissä, on noin upeiden (mmmmmm alpakkapalpakkaa) arvontapalkintojen vuoksi osallistua:Olisipa veikeää nähdä hyvin tehty tv-ohjelma, jossa olisi todeksi eletty mytologian hahmojen käsityötaitoja: Arachne kutomassa kilpaa Athenen kanssa, Väinämöinen kanteleenteossa, Ptah veistämässä kiveä jne.

  24. Monipuolinen, olis aina nämä perinteiset jutut: neulonta, virkkaus, ompelu, ristipistot yms. ja sitten niiden lisäksi aina joku erikoisempi käsityöjuttu. Kyllä sen pitäis kestää tunnin kerrallan.

  25. Olipa kysymys ja kaikki mahdollinen on varmaan jo ehdotettu. Mutta ehdottomasti käsityöläisesittelyjä laidasta laitaan. Harrastajat olisi myös kiinnostava kohde. Kuin myös historia ja tekniikat. Tuunaus on mun ehdottomia lempiaiheita. Ja myös ne tee se itse ohjeet, liian usein törmää lauseeseen; en mä osaa…. Kaikki osaa jos vaan halua löytyy ja kunnoliset ohjeet =OD

  26. Hyvä ohjelma: monipuolinen, lämminhenkinen, sympaattiset juontajat, vanhanaikaista henkeä, luonnollisia materiaaleja, kertoo nykypäivästä ja historiasta, rustiikkista viikinkitunnelmaa.Sa-K

  27. Ompas täällä tullut esille paljon ahtavia ideoita. Näiden avulla saisi aikaan hyvän ohjelman!!Itse haluaisin ohjelmalta uusia ideoita ja vinkkejä kaikentasoisille harrastajille, ei liian ammattimaiseen tyyliin. Selkeät ohjeet ja kaavat pitäisi olla saatavilla myös. Uusien trendien ja välineiden esittelyjä, mielenkiintoisia kädentaitajia vieraina…

Leave a Reply

Your email address will not be published.