Elinan niksinurkka tiedottaa

Kun on sohvaperuna ja ei jaksa kiinteyttää käsivarsiaan, on allit helppo piilottaa pitsineuleisella hihattimella.

Seuraavaksi sitten kai pitäisi keksiä jotain keskivartalon ongelmakohtien piilottamiseen. Empirelinjainen tunika, ehkäpä? ;)

Tykkään uudesta hihattimestani hirmuisesti. Se on kevyt, mutta kuitenkin vaate, joka peittää ja jonkin verran lämmittääkin. Kunhan tulee keväisempää ja lämpimämpää, tuota tulee varmasti paljon käytettyä hihattomien tai lyhythihaisten paitojen kanssa.

Hihattimen malli on omasta päästä, mutta samantyyppisiä malleja on esimerkiksi mainiossa Lace Style -kirjasta, jonka sain joululahjaksi tädiltäni. Olen selannut kirjaa paljon!

Lankaa kului noin 140 grammaa. Sublimen Soya Cotton dk on pehmeää ja 100% puuvillalankaa keveämmältä tuntuvaa. Puuvillaa langassa on 50%, loput on soijakuitua. 50 grammassa lankaa on 120 metriä ja käytin nro 4:n puikkoja saadakseni pinnasta pitsimäisen ja harvan. Punainen väri on yllättävä, en juuri käytä noin kirkkaita värejä. Värin nimi on kuitenkin herkullinen: pomegranate, granaattiomena.

Hihatin on neulottu toisesta hihansuusta toiseen hihansuuhun pyöräneuleena, välissä vartalo-osa on neulottu tasona. Lisäsin silmukoita kainaloa kohden, että vartalo-osasta ei tullut liian kapea.

Hihatin valmistui jo viikolla, nyt työnalla on neuletakki samasta Soya Cotton -langasta. Koska lankaa on vähän, aloitin neuletakin neulomisen pääntieltä. Katsotaan, millainen lyhythihainen napapaita tuosta syntyykään!

You may also like

8 Comments

  1. “…,on allit helppo piilottaa…”Hm, allit, en oo ikinä kuullutkaan sanaa käytettävän näin.No, aina oppii uutta!Neuletakista tulee oikein kaunis!

  2. Lysti kun tuli puheeksi, mietin nimittäin hatarasti tuollaista hihatinjuttua itekin… Paaaaljon nuorempana neuloin kans kaikenlaista ns. omasta päästäni, mutta sitten tuli yli 20 vuoden tauko. Nyt tänä talvena olen neulonut kaksi kaulaliinaa, pelkkää oikeaa :-D tarttee vähän lämmitellä ennen kuin uskaltaa kunnolla edes ajatella mitään monimutkaisempaa!Vaan hauska oli nähdä tämä sun hihatin. Nätti on!

  3. Sinilga, “allit” Alli Paasikiven mukaan.:)Annikki, kiitos! Tuollainen hihatin on kyllä todella helppo tehdä.Zepa, no just noin, kannattaa lämmitellä ensin, eikä heti rykäistä vaikeimpia malleja.:D Hihattimet ON käytännöllisiä.Matroskin, on tuossa keskikropassa tuollaista liiallista pehmeyttä, joka tulee armottomasti esiin makkarankuoripaidassa, mutten asialle jaksa tehdä mitään (tosiaan, tänäänkin söin suklaata aamupalaksi).Maria, kiitos!

  4. Hieno. Mulla valmistui hiljattain melko samanlainen. Vähän löysempi, pitkä- ja pussihihainen. Hihatin on ihan maailman paras neulemalli. Se kiinnittää katseen hartioihin, eli toimii lantion ja hartialinjan tasapainottajana. Mustan paidan kanssa sairaanhyvä. Ja sitten niistä ongelmakohdista.. missä sanoit niitä olevankaan?

  5. Käsveska, noi hihattimet on niin mainioita, kun niitä voi tehdä vaikka minkälaisia! Olenpa käyttänyt hihatinta kaulaliinanakin.:D

Leave a Reply

Your email address will not be published.