Lampaat kadoksissa

Tänä kesänä helsinkiläiset perinnetyöntekijät eli lampaat ovat hävinneet jonnekin. Haltialassa on ihan muutama hassu jäljellä, Viikistä ei löytynyt pari viikkoa sitten yhtään. Eilen lähdimme siipan kanssa etsimään lampaita vihjeen perusteella Lammassaaresta, mutta sielläkään emme lampaisiin törmänneet. Vasta Herttoniemen Kivinokassa pääsin rapsuttelemaan kolmea pientä villavaa.

Kivinokan lammas:

Suosittelen piipahtamista Kivinokan kahvilassa, josta saa ihania tuoreita munkkeja (1,5€). Lisäksi siellä saa rapsutella lampaita ja ihastella Helsingin keskustan siluettia.

Viikissä törmäsimme toisiin perinnetyöntekijöihin, suomenkarjan edustajiin. Kyllä ne sitten ovat pieniä!

Lammassaareen vievät Vanhankaupunginlahdelta pitkospuut. Sanoisin, että tämä on parasta Helsinkiä:

Lammassaaressa oleva Raittiusyhdistys Koiton talo on komea:

Lammassaari on hieno, mutta aina hieman pelottava paikka: Se tuntuu jääneen tunnelmaltaan muutaman vuosikymmenen taakse, saaren pikkumökeissä saattavat ikkunat olla auki, mutta asukkaita ei näy missään. Kaikkialla vallitsee unenomainen rauha.

Eilisen retken saldo oli hyvä mieli, noin 33 kilometriä pyöräilyä ja kipeä oikea polvi. Kivaa oli!

You may also like

7 Comments

  1. Kävittekö Kuusiluodolla, jonne pääsee Lammassaaresta vievillä yhden puun levyisiä pitkospuita pitkin? Siellä oli ainakin toissa viikonloppuna neljä lammasta laiduntamassa. Lampaat ovat siellä kyllä vapaina, joten hieman saattaa joutua salapoliisityötä tekemään. Todistusaineistoa lampaiden olemassaolosta löytyy blogistani:)

  2. Lammassaari on kyllä hieno paikka. Vuosi sitten olin niin onnekas että pääsin Raittiusseuran talolle ihan perinteisiin lavatansseihin, jotka olivat kyllä erään taikkilaisen kaveriporukan järjestämät. Tangon perusteiden oppitunti, naisten-, miesten- ja sekahakuja, elävää musiikkia ja grillimakkaraa. Tytöt kukkamekoissa ja miehillä suorat housut. Kivaa oli:) Minulla ei, näin ulkopaikkakuntalaisena, ollut mitään käsitystä siitä että Helsingissäkin löytyy tuollaisia maisemia.

  3. Olin Lammassaaressa ensimmäistä kertaa (jostain syystä vasta) kesäkuussa häissä, ja se on kyllä ihan ainutlaatuinen miljöö keskellä Helsinkiä. Vielä suuremman vaikutuksen se taisi tehdä ulkomaalaisiin vieraisiin.Täytyneekin käydä vilkaisemassa Kivinokan lampaita…Kivannäköinen uusi ilme blogillasi muuten! Sopii hyvin.

  4. Ei Kivinokassa nyt pukkia näkynyt!Ahaa, ne olisivatkin olleet sitten Kuusiluodolla. No, pitää mennä sitten käymään seuraavaksi siellä.Raittiusseuran talo on sellainen, että siellä voisi tosiaan pitää nostalgia-bileitä. Miten muuten nuo suomalaiset häät, onnistuivatko ne ilman alkoholijuomia?

  5. Oon ollu useammissa alkoholittomissa suomalaisissa häissä. Eivät kaikki halua sitä käyttää.. Ja tosi onnistuneita häitä siltikin!! Mun häät tulee ainaki oleen alkoholittomat, sitten kun sen aika koittaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.