Raidallinen hame

Sain vihdoin tehtyä raidallisen hameen, jonka suunnittelin heinäkuussa. Marjatta Metsovaaran suunnittelema puuvillakangas tuli käytettyä oikeastaan kokonaan, aivan pieniä tilkkuja jäi tähteeksi. Niin pieniä, ettei niistä saa edes kukkaroa.

En ole ihan varma, mitä mieltä olen valmiista hameesta. Se on kovin raidallinen

ja kovin kuviollinen

. Tosin pukeutumisoppaiden mukaan kookkaille ihmisille sopivat suurikuviolliset kankaat. Ehkä tämä hame on nyt sitten suurikuviollinen.

Taskuihin saa sormet ja nenäliinan:

Hamekangas on UFFilta ja maksoi kuusi euroa. Kaikki muut tarvikkeet hameeseen löytyivät kotoa: vinonauha, vetoketju, nappi ja ompelulangat. Kankaan laatu on todella kiva: 1960- ja 1970-luvun kankaista hienoimpia ovat paksut puuvillaiset pomsisidoksiset kankaat.

Olen hirveän ilahtunut, että niin moni on kiinnostunut Garderoobi* kierrättäen -ajatuksesta. Asiasta ovat innostuneet ainakin Hevaa, Reunasilmukka, Kangastuksia, Mamselli Hoo, Kesän lapsi, Neulova narttu, Neulaa ja lankaa, Korttitaivas ja Frosty Lily.

*) Tässä on minulle tapahtunut hassu virhe: suomeksi garderobi kirjoitetaan tosiaan yhdellä o-kirjaimella. Mamselli Hoo kirjoittaa asiasta blogissaan. Mutta koska aloitin kahdella o:lla, niin jatkan myös kahdella o:lla. “Garderobin” sijaan pitänee puhua “karteroopista”.:)

You may also like

17 Comments

  1. Upea hame. Mutta ymmärrän, että vaatii ehkä hieman sisäänajoa. Mulla on monesti vaikeuksia kuvioiden kanssa, vaikka niistä kovin pidänkin.Edellisen postauksen myssy kiinnostaa. Aina on ongelmia yhdistää päähine ja hiukset.

  2. Garderoobi kahdella oo:lla on jotenkin sopivampi tähän tarkoitukseen kuin se oikeinkirjoitettu versio.Musta tuo hame on kiva, vaikka voihan se aluksi tuntua “vaativalta”. Mutta syksyiset värit ja yhdistettynä yksiväriseen niin mikäpä ettei! Siksi toisekseen isot kuviot menevät alaosissa helpommin kuin yläosissa.

  3. Hieno mekko ja sopii sulle hyvin!(Ookko muuten kokeillu mustia sukkia ja popoja sen kans?)Taidat tykätä mekoista ja hameista, kun en oo nähny kuvaa susta pöksyt jalassa?Oot kyllä ahkera!

  4. Tosi ihana hame. Yritin tiirata kuvasta, että meneekö tuossa kankaassa nuo raidat sivussa vinoon vai onko ne tehty erillisestä kaitaleesta. Se sopii vaan tuohon hameeseen niin hyvin. Antasin het kympin jos oisin kässäope. Ja tuo edellisen postauksen pipo, just minun mieleen. Olen vähän pipokammoinen mut tuollaista pehmeämpää mallia voisin ajatella. Inhoan tiukkapipoja (sanan kaikissa merkityksissä : )

  5. Kirsiär, olen nyt pari päivää tuota hametta katsellut ja kuviollisuus ei enää tunnut niin pahalta. Myssystä saattaa tulla ohje tai sitten teen niitä myyntiin. Pitää ensiksi sisäänajaa pipoa hieman.Seeds, kiitos!Relli, olen kaivannut hameisiin taskuja, ne ovat todella kätevät.Soile, kyllä se garderoobina pysyy.:) Juu hameissa isot kuviot toimii, varsinkin kun muuten on päällä yksiväristä.Tiina, kiitos.Sinilga, en ole vielä siirtynyt sukkiksiin, kun ei ole kylmä. Varmaan mustia sukkiksia ja kenkiä tulee hameen kanssa käytettyä.En oikeastaan käytä pitkiä housuja, omistan vain kahdet: reisitaskuhousut ulkoiluun ja villakangashousut, jotka oli pakko tehdä kässänopeopinnoissa. Muuten pärjään mekoilla ja hameilla.:)Christina, hame on kellotettu hameen peruskaavasta ja se koostuu etukappaleesta ja takakappaleista. Eli hameen malli on todella yksinkertainen.Minäkin inhoa tiukkoja pipoja, minusta tulee sellainen päässä munapää.:) Yleensä käytän baskereita, mutta nyt ajattelin, että voisin kokeilla löysää hiippamaista pipoa. Tekemäni pipo on todella lämmin!Nuttu, tällä mallilla tullee tehtyä enemmänkin hameita, taskuineen.:)

  6. Hei, olitkohan tänään keskustassa jossain yliopiston liepeillä hameesi kanssa? Ihan kuin olisin nähnyt tuon hameen siellä, vaan kun olen niin tarkkaavainen, en katsonut, kenen päällä se oli… (Tai sitten se oli joku muu ruskearaidallinen.)Hauska hame joka tapauksessa! Pidän kovasti noista taskuista, olen haaveillut hameesta samanlaisin taskuin.

  7. Kaunis hame, ja kotisivuillasi olevat valokuvatumput olivat vallan ihastuttavia :) Voiko tuottetasi bongailla jostain täällä Tampereen seutumilla?

  8. Kaunis hame! Itselläni on samaa kangasta mutta vihreänä. Tosin se on alunperin toiminut verhona eikä minulle olisi ensimmäisenä tullut mieleen tehdä siitä hametta :) Mutta nyt kun näin tuon toteutuksesi niin ryhdyin miettimään saisikohan siitä jotain tehtyä.

  9. Norppa, kiitos!Loviisa, valittevasti valokuvalapasia ei ole Tampereella missään myynnissä. Lähetän lapasia kuitnkin postin kautta. Lähetä minulle sähköpostia, jos lapaset kiinnostavat (mielitty at gmail piste com).

Leave a Reply

Your email address will not be published.