Outoa lankaa

Viime viikonloppuna seurasin kun Marsu värjäsi Kool Aideilla lankaa. En ollut ikinä itse värjännyt Kool-Aideilla, mutta Marsun onnistuneista värjäyksistä innostuneena ostin muutaman pussin Kool-Aid -mehujauheita.

Kool-Aideilla värjääminen on todella kivaa ja pidän jopa värien karkkituoksuista. Värjäsin vaaleanharmaata villalankaa tuossa alla olevilla väreillä.

Sillä seurauksella, että nyt minulla on 300 grammaa todella oudon väristä lankaa:

Nyt ihmettelen, että mitä noilla vyyhdeillä oikein teen. Vielä enemmän ihmettelen sitä, että miksi ihmeessä sekoitin lämmintä punaista kylmien sinisten kanssa, varsinkin kun itse olen allerginen kaikille kummallisille pätkävärjätyille langoille ja pidän vain lähisävyillä värjätyistä langoista.

Välillä vaan flippaa. Ettei flippaisi, kannattaa ennen värjäämistä lukea Ilun pieni koolausopas.

Nyt laitan nuo vyyhdit jäähylle ja pohdin värjäänkö nuo kokonaan uudelleen. Onneksi tuo on vain lankaa. Tosin joskus lankakin voi olla vakava asia.

You may also like

10 Comments

 1. Kuvassa tuo sininen näyttää sinertävän harmaalta…
  Aika kivan pehmeän näköistä väriä olet saanut noihin.
  Koska itse olen kalseiden ja voimakkaiden värien hyvä kaveri, dunkkaisin nuo kaikki johonkin voimakkaan väriseen väriliemeen.
  Näkisin violettia joka sitoisi sekä aikaisemmat sinisen, että punaisen pigmentit.
  Mutta nuo langathan ovat sinun joten jään hengaamaan ja väijymään mitä niistä syntyy.

 2. Min en ymmärrä langoista mittään mutta väreistä jotakin, ja minä kyllä pidän aivan mielettömästi noiden lankojen väreistä! Huolimatta siitä, että yleensä fanitan kaikkea kirkasta ja raikasta. Mutta toisaalta olen viime aikoina vakavasti hurahtanut myös harmaaseen.

  ps. kiva huomata että joku muukin viettää juhannustaan internietsussa – jollet sitten pistänyt tuota etukäteen ajastuksella… :)

  Kesäiloa Vallilaan!

 3. Yäääk, tuota litkua tuli juotua lapsena kesällä kun Yhdysvalloissa oltiin. Ei sitten vanhemmat yhtään miettinyt, että juoma joka värjää langat sekä muoviastiat ei voi olla hyväksi lapsille? :D Jos haluat lisää noita niin voin tuoda/lähettää, kaapista löytyy.

 4. WeirdRockStar, olen miettinyt tuolle itseasiassa _keltaista_ värilientä, koska silloin saisin aikaiseksi jonkinlaista punertavanruskeaa lankaa. Katsotaan, katsotaan…

  Visualisti, epäilen, että jos näkisit tuon luonnossa, et tuosta väriyhdistelmästä tykkäisi…:) Harmaan eri sävyt ovet kiehtovia, mutta tuo on vain jotenkin väärä väritys. Ehkä tuo kylmä/lämmin -väritys. Kyllä mä kävin viikonloppuna vähän mökkeilemässäkin, en siis viettänyt ihan koko aikaa netissä.:)

  Aura, mukavaa, että pidit ohjeesta!

  Muusikotar, miten ihmeessä sulla on noita mehujauheita kaapissa edelleen?!:) Voisin kyllä ottaa noita, laitan sitten paluupostissa jotain kivaa (en tosin outoa lankaa :)).

 5. Juu, eihän siinä muuten järkeä olisi. Värit saattavat jonkinverran haalistua käytössä ja Kool-Aid -värjättyjä lankoja kannattaa yhdistää vain muiden K-A -lankojen kanssa. Silloin värit haalistuvat nätisti samalla tavalla.

  Tietoa Kool-Aideista löytyy varsin hyvin googlettamalla sanoilla "kool aid värjäys".

 6. Aaaalright, katon varastoni läpi jahka pääsen taas Ouluun viikon kuluttua.

  sanavarmenne: nakeein :P

 7. Sitten on vielä se yksi kiva juttu, lanka saattaa neulottuna näyttää tosi kivalta vaikka vyyhdillä ei niinkään – tai päinvastoin. Ensi viikolla toivon saavani vauvan setistä (Kool Aidia ja Jannea) kuvia blogiin, siitä tulee melko raikasta :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *